Çözüldü Ethernet kabloları arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AHMED YASİN 26

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle internette Ethernet kabloların farklı modellerinin olduğunu gördüm ve bunların arasındaki farklara baktım ve perk anlamadığım için danışmak istedim.
Benim internetimin normalde Wi-Fi ile bağlanınca 22Mbps çıkıyor ( download ) ama internetin IP adresiyle girdiğimiz bir yer var ya 192.160 falan diye orada internet 300 Mbps gözüküyor ben bu hızlara en azından yaklaşmak istiyorum hangi Ethernet kablosunu tercih etmeliyim?

Çözüm
CAT5, CAT6, CAT7 diye gider. İnternet hızını kaldıracak türdür bunlar. Ne kadar yüksek model ise o kadar yüksek hız alırsınız ancak, paketinizdeki internet ne kadar ise en fazla o kadar alırsınız. Yani 20 Mbps tarifesinde iseniz ne yaparsanız yapın 20 Mbps alırsınız maksimum. Türlerini alttaki resimde görebilirsin.
1715615064957.png

Bu ara da markanın önemini söylemeyi unuttum. Kaliteli marka alırsan o Ethernet kablosu iyi götürür ama dandik ise plastik kilidi kırılır, sürekli kopar, temassızlık yapar. O yüzden iyi bir tane tercih edilmeli.
Teşekküür ederim peki alırsam CAT 5 yeterli olur mu?

Bir de dediğim gibi şu hani 196.160.1.2. gibi yerler var ya ben kendi internetimizinkine baktım ve 300 Mbps yazıyordu bu doğru bilgi mi?
İlk sorunun cevabı için önce hızının kaç olduğunu öğrenmelisin. Normal de kutulardan kendine ait kablo çıkar belki evinizde vardır. Eğer 100ün altındaysa resme göre yetiyor ama sen 300 diyorsun.

İkinci sorun için, 196.160 dediğin yer senin modeminin arayüzü. Basitçe ordan modem ayarlarını değiştirebiliyorsun. Wifi ayarları, güvenlik ayarları vb. işlemler ordan yapılıyor. Ordan senin aradığın bilgiye ulaşılıyor mu bilmiyorum. O 300 mbps, modemin gördüğü maksimum hız da olabilir, başka bir ayar da olabilir. En sağlıklısı biliyorsa babana sorman ya da müşteri hizmetlerini aramanız.

İlk sorunun cevabı için önce hızının kaç olduğunu öğrenmelisin. Normal de kutulardan kendine ait kablo çıkar belki evinizde vardır. Eğer 100'ün altındaysa resme göre yetiyor ama sen 300 diyorsun.

İkinci sorun için, 196.160 dediğin yer senin modeminin arayüzü. Basitçe oradan modem ayarlarını değiştirebiliyorsun. Wi-Fi ayarları, güvenlik ayarları vb. işlemler oradan yapılıyor. Oradan senin aradığın bilgiye ulaşılıyor mu bilmiyorum. O 300 Mbps, modemin gördüğü maksimum hız da olabilir, başka bir ayar da olabilir. En sağlıklısı biliyorsa babana sorman ya da müşteri hizmetlerini aramanız.

Çok teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı