Ethernet kablosu 5GHz hızına nasıl yükseltilir?

berek1231

Hectopat
Daha fazla  
Bir süredir Ethernet kablosu kullanıyorum ama kablonun 2.4 GHz ile çalıştığını öğrendim. Bunu nasıl 5 GHz'ye çıkartırım?
Arayüzden 2.4 GHz bağlantıyı durdurmamı istemeyin olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süredir Ethernet kablosu kullanıyorum ama kablonun 2.4 GHz ile çalıştığını öğrendim. Bunu nasıl 5 GHz'ye çıkartırım?
Arayüzden 2.4 GHz bağlantıyı durdurmamı istemeyin olmaz.
Ethernet kablosu 2.4-5GHz vermez ki? Bu GHz olayı sinyal olayıdır. Sadece kablosuzda gerçekleşir, Ethernet de anlayabileceğiniz şeyler;

Anakartınızın kaç mbps desteklediği
Kablonuz CAT sürümü ve performansı
RJ-45 ucunun kalitesi.

bunlardır.

Kısaca ülkemizde 1GBPS daha yeni yeni geldiğinden dolayı sorun yok tüm hızları alır. Kablolu internet hız neyse onu verir, 1GBPS üstü daha iyi anakart ister sadece.

Sanırım kablosuz bağlantı ile karıştırdın çünkü 2.4 ve 5GHz kablosuz bağlantılar ile alakalı. Kablolu bağlantı hızını etkileyen şeyleri yukarıda arkadaş yazmış zaten.

Sanırım kablosuz bağlantı ile karıştırdın çünkü 2.4 ve 5GHz kablosuz bağlantılar ile alakalı. Kablolu bağlantı hızını etkileyen şeyleri yukarıda arkadaş yazmış zaten.

@MiniRayss02 ama bağlı olduğum Ethernet kablosunun özelliklerinde 2.4 GHz yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…