Ethernet kablosu alt kattan döşenir mi?

engüzelisim

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bizim evin dış merdiveni var alttaki kattan Ethernet yurutsem iyi olur mu? Şu anda bir repeater ve telefonumu kullanıyorum interneti bağlamak için Wireless kabloluya geçersem daha hizlanir mi, stabil olur mu? Ve kabloyu merdivenlerden yurutcegim için zarar gelirse yani biri basarsa bir şey olur mu kabloya?

Aklımdaki Ethernet kabloları.
Ugreen CAT6.

Merhaba, bizim evin dış merdiveni var alttaki kattan Ethernet yurutsem iyi olur mu? Şu anda bir repeater ve telefonumu kullanıyorum interneti bağlamak için Wireless kabloluya geçersem daha hizlanir mi, stabil olur mu? Ve kabloyu merdivenlerden yurutcegim için zarar gelirse yani biri basarsa bir şey olur mu kabloya?

Aklımdaki Ethernet kabloları.
Ugreen CAT6.

Üstüne basarlarsa ezilme olabilir ama görünmeden bir şekilde doseyebilirsin merdivenin fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirim.

Ethernet için en fazla 100m gibi bir mesafe öneriliyor. Evinizin içinde çekeceğiniz kablonun bundan daha kısa olacağını düşünüyorum, herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Çok daha stabil bir bağlantınız olur. İnternet hızınız eğer diğer cihazlara oranla düşükse, diğer cihazlarınızın yani aboneliğinizin sunduğu hıza yükselir. Ama aboneliğinizin üstüne çıkaramazsınız hızınızı.

Üstüne basılmakla da kabloya bir şey olmaz, ayak ile kablo arasındaki yüzey alanı geniş olduğu için kuvvet dağılır, kabloya zarar vermez kolay kolay.

Basıldığında kablonun dışındaki plastik parçalanıyor bir süre sonra içindeki kablolar açığa çıkıyor. Kabloluya geçmen daha iyi tabii ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı