Merhaba, bizim evin dış merdiveni var alttaki kattan Ethernet yurutsem iyi olur mu? Şu anda bir repeater ve telefonumu kullanıyorum interneti bağlamak için Wireless kabloluya geçersem daha hizlanir mi, stabil olur mu? Ve kabloyu merdivenlerden yurutcegim için zarar gelirse yani biri basarsa bir şey olur mu kabloya?
Merhaba, bizim evin dış merdiveni var alttaki kattan Ethernet yurutsem iyi olur mu? Şu anda bir repeater ve telefonumu kullanıyorum interneti bağlamak için Wireless kabloluya geçersem daha hizlanir mi, stabil olur mu? Ve kabloyu merdivenlerden yurutcegim için zarar gelirse yani biri basarsa bir şey olur mu kabloya?
Ethernet için en fazla 100m gibi bir mesafe öneriliyor. Evinizin içinde çekeceğiniz kablonun bundan daha kısa olacağını düşünüyorum, herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Çok daha stabil bir bağlantınız olur. İnternet hızınız eğer diğer cihazlara oranla düşükse, diğer cihazlarınızın yani aboneliğinizin sunduğu hıza yükselir. Ama aboneliğinizin üstüne çıkaramazsınız hızınızı.
Üstüne basılmakla da kabloya bir şey olmaz, ayak ile kablo arasındaki yüzey alanı geniş olduğu için kuvvet dağılır, kabloya zarar vermez kolay kolay.