Ethernet kablosu için ev telefonu gerekir mi?

Dun konu acmistim Ethernet kablosu onerisi diye, sağ olun yardimci oldunuz. Hemen siparis verdim ama simdi de bir şey ogrendim, evde sabit telefon olmasi lazimmis, ona da bagli olmasi gerekiyormus. Ben direkt PC'den Wi-Fi kutusuna bağlayacağım sandim. Öyle mi? Öyleyse eğer bizde sabit telefon yok. Wi-Fi kutusunda da DSL, LAN 1-2-3-4 ve WAN var. Ne yapmaliyim? Kabloyu iade mi edeyim, yoksa baska bir sekilde cozulebilir mi?

Aşağıdaki kutudan veya dairenizdeki prizden modeminize de bir kablo götürülmesi gerekiyor. Bunun için ev telefonu kablosu veya Ethernet kablosu kullanabilirsiniz. Ucu RJ11 olup DSL girişine girecek. Modeminize bu kablo bağlandıktan sonra da modeminizden bilgisayarınıza Ethernet kablosu götürüyorsunuz.

Ev telefonunun kendisini bağlamanıza gerek yok. Abonelik yeterli oluyor. Yalın internet varsa ev telefonu aboneliğine bile gerek olmuyor.

Yani 1 tane daha mi Ethernet kablosu almam lazim?

Modeminize şu an hiçbir kablo girmiyor mu? Duruma göre binanın girişinden veya varsa dairenizdeki prizden modeminize kablo çekilip ucuna RJ11 takılıyor. Bu işlem yapıldıktan sonra modemin üzerinde DSL ve Internet ışıkları yanıyor. IP alınıp internete bağlanılmış oluyor. Bir de bilgisayarınızın internete bağlanabilmesi için ona da Ethernet kablosu çekiyorsunuz. Aynı şekilde diğer cihazların bağlanabilmesi için onlara da kablo çekilmesi gerekiyor. Wi-Fi ile bağlanacaksanız başka bir kabloya gerek yok.

Bir adet RJ11 takılı kablo ve bir adet de RJ45 takılı kabloya ihtiyacınız var. Bilgisayarınız kabloyla bağlanmayacaksa sadece bir adet RJ11 takılı kablo yeterli oluyor. Bu da internet sinyalini almak için gerekiyor.

Şu an halihazırda kablosuz bagliyim internete ama RJ11 de yok RJ45 de.

Kablosuz olarak bağlanabiliyorsanız, modeminize zaten RJ11 ucu olan bir kablo bağlanmış. İnternet sinyali, o kablodan geliyor. Bu bağlantı yapılmasaydı internete bağlanamazdınız. Modeminizin arkasındaki DSL girişine bakarsanız bu kabloyu görebilirsiniz.

Siz sadece Ethernet kablosunun bir ucunu modeminize ve diğer ucunu da bağlamak istediğiniz cihaza takacaksınız. Ethernet kablosunun ucunda RJ45 var. Ethernet kablosu, takılan cihaz ile modemi birbirine bağlayacak. Bunu taktığınız cihaz da dolayısıyla internete bağlanmış olacak. Ev telefonuna dediğim gibi gerek yok. Onun burada bir görevi yok. İnternetiniz, ev telefonu hattı üzerinden modeminize veriliyor ama ev telefonuna ihtiyacınız olmuyor. Herhangi bir şey almanız gerekmiyor. Ethernet kablosunu iade ederseniz modeminizle bilgisayarınızı bağlayacak kabloyu kaybetmiş olursunuz.

Ev telefonunu bağlamak isterseniz ayırıcı alıp RJ11 takılı kabloyu ona takacaksınız ve iki adet daha RJ11 takılı kabloyu modeminize ve ev telefonunuza bağlayacaksınız. Ev telefonu kullanmak istemiyorsanız bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Kablo geldi taktim resimdeki gibi oldu interenetede girdim sorun yok deme.

Dosya Ekleri

• IMG20210827132506.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 82
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…