Ethernet Kablosu ile Dosya Aktarma

M

Mehmet Unsal

Ziyaretçi
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi ethernet kablosu ile laptoptan diğer bir bilgisayara dosya aktarmak istiyorum. Sanırsam bu ağ kablosu(ethernet kablosu) ile oluyormuş, nasıl yapacağım yardımcı olursanız sevinirim.
Modemin yanında gelen ethernet kablosu ile olur değil mi?

İkisini de aynı ağa bağla, sonra ağ paylaşımını aç.

Aynı ağa bağla derken? Detaylı anlatır mısınız?

Yardımcı olabilir misiniz?

Bu konu belki işine yarar.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/2-bilgisayar-arası-kablolu-dosya-paylaşımı.70057/

Telefonda bu işlem es dosya yöneticisi adlı programdan 2 kisi aynı wifi ağına bağlanarak gerçekleştiriliyor ve hızı bluteooth tan 20 30 kat daha iyi.

Sağol, O konuyu okudum fakat cross falan demiş? Tam anlamadım yani o konu yetersiz, olup olmadığı da belirtilmemiş.

Hocam böyle bir şey mümkün ama anladığım kadarıyla onun için çapraz bağlanmış cross kablo gerekiyor. Tavsiyem internetten biraz araştırma yapmanız.
Ama tabiiki @Recep Baltaş daha iyi bilir.

İnternette ki en iyi kaynaklardan birisi Technopat, fakat benim konularıma @Recep Baltaş vb. yetkililerden hiç mesaj gelmiyor? Cross ile modem ağ kablosu aynı şey değil mi?

Aynı ağa bağla derken? Detaylı anlatır mısınız?

Yardımcı olabilir misiniz?

Bu işlemi illa ethernet kablosu ile yapcak zorunda değilsin.
2 bilgisayarı aynı ağa yani aynı modeme kablolu ya da kablosuz bağla, sonra ağ bağlantılarımdan 2 bilgisayarı da aynı ağa tanımla, ana bilgisayarda şifre belirleyip diğer bilgisayarı o şifreyle bağlayabilirsin.
Daha sonra mesela D sürücüsünden bir dosya paylaşacaksan, D sürücüsüne sağ tıkla, paylaşımı aç, diğer bilgisayardan ağda o sürücüyü görürsün.

ana bilgisayarda şifre belirleyip diğer bilgisayarı o şifreyle bağlayabilirsin.
Ağ ve Paylaşım merkezinden şifre vb. ayarlanabilir mi? Cross ile Ethernet kablo aynı şey değil mi? Farkı ney?

Resmine Windows'un kurucusunun resmini koyup Windows'un güzelliklerini bilmemen üzerine anlatayım

İki bilgisayarında aynı ağa (interneti aynı modem üzerinden) bağlı olsun.
Paylaşmak istediğin klasöre veya dosyaya sağ tıkla özelliklerden Paylaşım sekmesinden Paylaşım seçeneğine tıkla. Boşluk olan yere "everyone" yaz ve kaydet.
Diğer bilgisayarına gel ve "" klasörüne gir.
Klasörü paylaştığın bilgisayarını Ağ üzerinden görmen lazım göremiyorsan paylaşım yaptığın bilgisayar üzerinden Ağ ve Paylaşım Merkezi>Bağlantılar: Ethernet (veya Wi-Fi)>Ayrıntılar>IPv4 Adresinin karşısındaki IP adresini diğer bilgisayarına yaz ve gir.
Oradan paylaştığın klasörün içinden istediğini diğer bilgisayara aktarabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…