Ethernet kablosu işe yarıyor mu?

Makaleler
6
Daha fazla  
Biraz önce CAT5e bir 20metrelik Ethernet kablosu aldım. RDR2 indiriyorum normalde 22mbit/sn ile indiriyordum. Kabloyu bağlayınca 22,8 ile indiriyorum sizce Ethernet ile mi alakalı yoksa zaten Max bu kadar mı fark eder anlamadım. Arada bir 10saniyeliğine falan 16ya da düşüyor.

Biraz önce CAT5e bir 20metrelik Ethernet kablosu aldım. RDR2 indiriyorum normalde 22mbit/sn ile indiriyordum. Kabloyu bağlayınca 22,8 ile indiriyorum sizce Ethernet ile mi alakalı yoksa zaten Max bu kadar mı fark eder anlamadım. Arada bir 10saniyeliğine falan 16ya da düşüyor.
Modemin yanında duruyorsanız ve PC'de 5ghz desteği varsa gereksiz bence çok fark olmaz ama uzaksanız fark eder.

Modemin yanında duruyorsanız ve PC'de 5GHz desteği varsa gereksiz bence çok fark olmaz ama uzaksanız fark eder.

Hocam modemle aramda 7metre var. Forumlarda sabit bir internet alırsınız denmişti ama çok bir fark olmadı sadece bazı sppedtestlerde Ethernet'le iken daha az ping ve jitter kazancım oldu(2-3seviye) onun dışı download ile upload neredeyse aynı.

Ethernet kablosu her zaman 1-0 öndedir kablosuz ağa göre. Ayrıca Ethernet kablosu interneti stabil almanızıda sağlar ve internet hızınızın artmasınıda sağlar çünkü kablosuz ağa bağlandığınızda telefon vb. cihazlarda bağlı olduğunda modem daha çok yorulur. Ethernet kablosunda ise ağırlık kablo üzerindedir. Bahsettiğiniz olayda bununla alakalıdır. Drop yemeside modemin ne kadar yorulduğuna bağlıdır.

Benim dikkatimi çeken 20 metre olması oldu. 20 metre çekecek kadar büyük bir evde mi yaşıyorsun?
Soruna gelecek olursak;
Kablo o hızlarda hızı arttırmaz. Daha stabil internet almanı sağlar. Mesela Wi-Fi ile bazen 20 bazen 25 alırken kablo ile sürekli 24-25 alırsın. Ve anlık veri alışverişin (pingin) düşer. Modem kalite ve uzaklığına göre Wi-Fi pingi de değişir aslında.
Mesela ben 1000 Mbps internet kullanıyorum. Wi-Fi üzerinden maksimum 650-700 alabilirken kablolu da 900-950 arası alıyorum. Ping değerlerim ise Wi-Fi üzerinde 6ms kablo üzerinde 3-4 ms

En önemlisi stabilite artıyor. Modemin yanında olsanız bile fark ettirebiliyor. Ben Wifi ile Valorant'da 30 ping civarı alıyordum. CAT6 kablosu ile bağlayınca 23'lere düştü. 5GHz ile bağlıyım ve modemin yanındayım.

Ayrıca neden o kadar uzun bir kablo aldınız?

Ethernet ile pingin sabit olur kablosuz ağda pingin bir anda fırlayabilir ayrıca Ethernet ile hızın daha sabit olur kablosuz ağda hızınız değişebilir ayrıca niye o kadar uzun aldınız kabloyu bir de keşke CAT6 alsaydınız.

En önemlisi stabilite artıyor. Modemin yanında olsanız bile fark ettirebiliyor. Ben Wi-Fi ile Valorant'ta 30 ping civarı alıyordum. CAT6 kablosu ile bağlayınca 23'lere düştü. 5GHz ile bağlıyım ve modemin yanındayım.

Ayrıca neden o kadar uzun bir kablo aldınız?

Boyu performans etkiliyor mu ki? Yeni eve taşınacağım modemin odadan salona çekmek için kullanırım demiştim. Eğer etkiliyorsa iade edip 10M ya da 5M alayim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı