Ethernet kablosu önerisi

carrytexas

Decapat
Daha fazla  
İnternet hızım son zamanlarda aşırı yavaşladı sürekli donma oluyor vs. Sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışırken ethernet kablolarının yıprandığını gördüm içindeki kablolar bazı kısımlarında gözükecek şekilde. Evin içinde kablo istenmediğinden camlardan dolaştıracağım kabloyu bu yüzden sağlam bir şey almam gerek. 15 metre uzunluğunda öneriniz var mı?
İnternet paketim 100 mbps.

Nexans dış cephe önerebilirim. Biraz serttir. Ancak locak 100 Mbps buluşuyorsa kablon onun sorun yaratacığını düşünmüyorum hattınız DSL ise değerleri paylaşırsanız bakalım.

Speedtest sonuçlarım bunlar. Daha önceden 50 mb download 7 8 mb upload alıyordum ping de 8 sabit çıkıyordu. Ama sürekli olarak bir donma durumu var her 2 dakikada bir sağlam drop giriyor. Oyun indirirken de önceden 90 mblara çıkarken saniyede şimdi max 70leri görüyor genelde 50lerde geziyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-04 205151.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-04 205151.png
    49,6 KB · Görüntüleme: 17
Speedtest sonuçlarım bunlar. Daha önceden 50 MB download 7 8 MB upload alıyordum ping de 8 sabit çıkıyordu. Ama sürekli olarak bir donma durumu var her 2 dakikada bir sağlam drop giriyor. Oyun indirirken de önceden 90 mblara çıkarken saniyede şimdi Max 70leri görüyor genelde 50'lerde geziyor.

Siz kabloyu modem PC arasına mı çekeseksiniz yoksa DSL kablosu olarak mı kullanacaksınız? DSL hat değerlerini atar mısınız?

Siz kabloyu modem PC arasına mı çekeseksiniz yoksa DSL kablosu olarak mı kullanacaksınız? DSL hat değerlerini atar mısınız?
İnternetim fiber hat değerlerine nereden bakacağımı bulamadım.
Ev biraz büyük olduğu için Deco M4 modelinden 2 tane aldım ve access point olarak kullanıyorum internet kablosunun tekini modemden access pointin birine ondan da diğerine bağlayacağım.

İnternetim fiber hat değerlerine nereden bakacağımı bulamadım.
Ev biraz büyük olduğu için Deco M4 modelinden 2 tane aldım ve Access Point olarak kullanıyorum internet kablosunun tekini modemden Access Point'in birine ondan da diğerine bağlayacağım.

Fiber de hat değeri olmaz. Hocam. Alıp deneyin bakalım sonucu yazarsanız sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı