Ethernet kablosu seçimi nasıl yapılmalı?

Torquee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir Ethernet kablosu alacağım ama CAT 5 6 7 hangisini alsam karar veremedim. Ev internetim 24 Mbps aralarında fark olur mu veya büyük fark olur mu?

Merhaba, yeni bir Ethernet kablosu alacağım ama CAT 5 6 7 hangisini alsam karar veremedim. Ev internetim 24 Mbps aralarında fark olur mu veya büyük fark olur mu?

Bir fark olmaz hocam. Kablo kalite farkı var sadece. Dışarıdan hat çekecekseniz CAT 6 alın daha dayanıklı olur.

Son düzenleme:
Ev kullanıcısı için CAT6 yeterlidir.

Eğer uzun mesafeler var ise CAT7 de tercih edilebilir. Mesela benim GPON ile modem arasında ortalama 7-8 metre var. Ben de 10 metrelik CAT7 aldım.

Ev kullanıcısı için CAT6 yeterlidir.

Eğer uzun mesafeler var ise CAT7 de tercih edilebilir. Mesela benim GPON ile modem arasında ortalama 7-8 metre var. Ben de 10 metrelik CAT7 aldım.

Yaklasık 3 metre kadar mesafe var 5 mi 6 mı karar veremedim.

Yaklasık 3 metre kadar mesafe var 5 mi 6 mı karar veremedim.
Cat5 almayın kesinlikle. Cat6 alabilirsiniz. Fiyat araştırması yapın. Eğer aynı fiyatlara yakın ise Cat7 de alabilirsiniz. Fiyat farkı yüksekse Cat6 alın keyfinize bakın.

Bir fark olmaz hocam. Kablo kalite farkı var sadece. Dışarıdan hat çekecekseniz CAT 6 alın daha dayanıklı olur. CAT 5 100 Mbps'ye kadar destekler. Hızınıza göre onu da tercih edebilirsiniz.

Hızım 24 Mbps mesafede 3 metre o zaman CAT 5 le CAT 6 arasında fark olmaz mı?

Ortalama hızla birkaç kişinin bağlanacağı bir yerde CAT6 bir kablo almak yeterli olacaktır. CAT7'ye gerek yok. O hızla CAT5 ve 6 arasında Mbps olarak bir fark olmaz ama maksimum MHz değerleri farklı diye biliyorum. Detay bilmek istiyorsanız araştırın fakat CAT6 yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…