Ethernet kablosu takılı ama internet yok

burakk7

Decapat
Daha fazla  
Kullandığım Access Point'im bozulduğu için kablo aldım ama bilgisayarıma taktığımda internet yok diyor. Ethernet driverını sildim yükledim başka konularda gördüğüm tüm çözümleri denedim ancak hiçbiri çalışmadı. Kabloyu başka bilgisayarda denediğimde ise çalışıyor, başka bir Ethernet kablosunu bilgisayarıma taktım internet geldi ama arkada turuncu ışık yanıyordu ve sarı ışık yanıp sönüyordu. Ne yapmam gerekli? Kafayı yedim 1 saattir.

Kablonun ucundaki plastik bilgisayarınızdaki girişe uyumlu olmayabilir

Kablonun ucundaki plastik bilgisayarınızdaki girişe uyumlu olmayabilir.

Nasıl anlayabilirim hocam. Bu kabloyu taktığımda Ethernet bağlı internet yok diyor sonra hiçbir şey bağlı değil diyor. Böyle gidip geliyor.

Kablonun ucundaki plastiği çıkarıp bilgisayarcıdan yeni bir tane alın. Kabloyu yanınızda götürüp yeni plastiği çaktırabilirsiniz. O da olmazsa bilgisayarda sorun

Kablonun ucundaki plastiği çıkarıp bilgisayarcıdan yeni bir tane alın. Kabloyu yanınızda götürüp yeni plastiği çaktırabilirsiniz. O da olmazsa bilgisayarda sorun

Ev imkanlarında halletmem lazım hocam. Yok mudur başka çözümü?

Laptop kullanıyorsanız bu uyumsuzluk geçerli. Masaüstünde ise girişte bir arıza olabilir. Bunun da ev imkanlarında bir çözümü yok.

Laptop kullanıyorsanız bu uyumsuzluk geçerli. Masaüstünde ise girişte bir arıza olabilir. Bunun da ev imkanlarında bir çözümü yok.

Hocam tanılama yaptım, IP adresi tanımlı değil gibi bir şey dedi. İp ve DNS boş gözüküyor şu anda.
Ekleme: laptopdan açtım onda da boş, normal mi bu

Dosya Ekleri

• 1736618086101590096542224849872.jpg
    209,6 KB · Görüntüleme: 19
Gevşek bağlantılar veya fiziksel bir hasar sonucunda bu olabilir. Eğer kabloda birşey yok diyosan modemi yeniden başlat.

Hocam tanılama yaptım, IP adresi tanımlı değil gibi bir şey dedi. İp ve DNS boş gözüküyor şu anda.

Gevşek bağlantılar veya fiziksel bir hasar sonucunda bu olabilir. Eğer kabloda bir şey yok diyorsan modemi yeniden başlat.

Modemş yeniden başlattım ama yine aynı hocam. Ethernet portundaki sarı ışık da yanıp sönüyor ama bağlantı yok.

Son düzenleme:
Modemin hangi girişine taktınız acaba? Sarı girişte olması lazım. Mavi kısımda ise internet ışığı yanar ama internet gelmez. Benzer bir durum olduğu için sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…