Ethernet kablosu takılıyken internet yok uyarısı

Furkanloji

Hectopat
Arkadaşlar, laptopum 1 aydır Ethernet kablosu ile çalışıyor. Kablosuz bağlantısında bir sorun var, o yüzden Ethernet ile bağlı ama bugün nedense internet yok diyor. Evdeki bütün cihazlarda internet var ama Ethernet kablosu takınca internet yok. Diyor sebebi nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosu farklı bir yazıcı/bilgisayarda çalışıyorsa sağlamsa sorun yazılımsal olabilir diye alltaki işlemi uygula.

Telefondan işletim sisteminle uyumlu bir Ethernet LAN Driver indir. Usb aracılığıyla indirdiğin setup dosyasını bilgisayara atıp kur. Kurduktan sonra Ethernet kablosu takılıyken bilgisayarı yeniden başlatıp sorunun düzelip düzelmediğine bak.
Düzelmezse Kurduğumuz driver'i Program Kaldır kısmından kaldırıp 2. Yöntem'e geçiyoruz. Windows + R tuşu ile açılan yerdeki çalıştır kısmına mmc devmgmt.msc yazıp Aygıt Yöneticisini açıyoruz. Açılan yerdeki Ağ Bağdaştırıcıları kısmındaki Realtek PCle FE Aile Denetleyicisi (Sende FE Aile Denetleyicisi yerine başka birşey yazabilir)Realtek PCle'ye çift tıklayıp Ayrıntılar sekmesindeki Aygıtı açıklamasına tıklayıp Donanım Kimlikleri yerine giriyoruz. En üstteki PCI\VEN_10EC&DEV_8136&SUBSYS_80CC103C&REV_07 buna benzer yazıyı kopyalayıp telefondan internette aratıyoruz ve herhangi bir siteden sürücüsünü indirip tekrardan telefondan bilgisayara atıp setup'unu kuruyoruz.

Artı -1 Eksi
Başka bir cihaza bağlayıp test eder misiniz?

Evde başka Ethernet kablosu takacak cihaz yok.

Oldu teşekkür ederim.

Tam olarak hangi kısmında oldu, onu da yazarsan bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar da görebilir.
Çözüldü olarak işaretlersen sevinirim.
İyi günler.
Bende olmadı bıseyı mı yanlış yaptım acaba benımkıde aynı yazılımsal bı skkıntı. 3 bucuk hafta kullanmama ragmen 2 gun onve bı anda kesıldı ve baglanmıyor aynı işlemleri denedim fakat hıcbır sonuca ulasamadım bır suru sey denedim nafile ne yapmam lazım lufen yardımcı olun bir türlü çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…