Herkese selamlar. Yaklaşık bir aydır özellikle akşamları aşağı yukarı benzer saatlerde internetimde kesinti oluyor. TTNET'ten aldığımız geri bildirim ankastre kutusundan gelen kablonun değiştirilmesine yönelik oldu. (Hem teknik ekip hem de elit ekip tarafından.) 3 gün önce kablo değiştirildi ve bir saat sonra tekrar kesildi. Kesinti de DSL ışığının sönmesiyle oluyor bazen 1-2 saat bazen saatlerce gelmiyor. Kablonun değiştiği gün Ethernet kablosunu bilgisayardan çıkarma fikri geldi aklıma ve internette kesilme olmadı. Ne zaman Ethernet'i taksam kesinti başlıyor. Daha sonra farklı bir kablo denedim kablonun bozuk olabilme ihtimalinden dolayı ama sonuç değişmedi. Elimde farklı bir modem olmadığından eski bir bilgisayara Ethernet kablosunu bağlayıp denedim ve kesinti olmadı. Sorunun yeni bilgisayarımdaki Ethernet portu olacağını düşünerek, USB to Ethernet aldım ama 1-2 saat içinde tekrar kesildi. Şu ana kadar her şey sorun bilgisayarda gibi gösteriyor bana göre ama aynı bilgisayarla sabahtan akşama kadar kullandığımda hiçbir problem olmuyor. Başka bir modemle deneme şansım olmadı ama eski PC'de kopma olmuyor. DNS ayarlarını da yaptım yenisinde ama sonuç farksız. Modem ısındığından mı oluyor bilmiyorum ama çok bilinmeyenli bir denklem içindeyim. TTNET altyapısal olmadığını söylüyor ama o konuda da şüphelerim var. Herhangi bir fikri olan var mı bu sorun hakkında? Benzer konuları araştırdım ama o çözümler işe yaramadı, modem değiştirmedim sadece.