Ethernet kablosu takınca internet kesiliyor

tumetikaan

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar enteresan bir durumla karşı karşıyayım.
TurkNet'e yeni geçtim. Modemi kendim tedarik ettim. Tenda marka.
Yaşadığım olay şu ki bilgisayara Ethernet kablosunu taktığımda internet bağlantısı sıfırlanıyor.
Ethernet kablosunu çekip modemi kapatıp açınca ilk DSL sabit yanıyor daha sonra ınet ışığı yeşile dönüyor.
Eğer ki kablo takılı modemi yeniden başatırsam DSL sabit yeşili alıyor ınet kırmızı yanıp sönüyor ve internet bağlantısını kuramıyor.
Ethernet kablosunu çekiyorum modemi yeniden başlatıyorum her şey normale dönüyor.

Bunun sebebini nasıl bulabilirim?
Problem TurkNet kaynaklı mı, modem kaynaklı mı, bilgisayarımda mı sorun var, sürücülerimde mi bir problem var? Hangi noktaya odaklanmalıyım bilemiyorum. Çaresiz kaldım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ethernet kablosunu yanlışlıkla modemin WAN portuna takmış olabilir misin?

İstersen bir modemi resetlemeyi dene. (tekrar modem kurulumu yapman gerekebilir.)
Bugün reset işlemini deneyeceğim. Cat5 kablom tek delikten 220V elektrik kablosu ile birlikte geçiyor. Elektrik hattının manyetik rezonansı bu duruma sebep oluyor olabilir mi?

Bugün reset işlemini deneyeceğim. CAT5 kablom tek delikten 220v elektrik kablosu ile birlikte geçiyor. Elektrik hattının manyetik rezonansı bu duruma sebep oluyor olabilir mi?

Onu hiç bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…