Ethernet kablosundan tiz ses geliyor

contezuma

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorunum 3-4 gün önce başladı, Ethernet kablosunu kasaya taktığım zaman yuvadan ince tiz bir ses geliyor. Kabloyu çıkarttığım zaman ya da kablonun diğer ucunu modemden çıkarttığım zaman yani Ethernet'i kestiğim zaman ses gidiyor. Kabloların yerini değiştirdim, bilgisayarın ucunu modeme modemin ucunu bilgisayar taktım sorun yine devam ediyor. Farklı bir kablo satın almak sorunu çözer mi eğer çözmez ise anakartın değişmesi mi gerekiyor? Direkt olarak sadece Ethernet yuvası değişmez sanırım. Bilenler varsa yardım etsin kafayı yiyeceğim artık bu iğrenç tiz sesten.

Kabloda fiziksel olarak ezilme bükülme vesaire yoksa RJ-45 başlarını değiştirebilirsiniz.
Kablom ortalama 8 metre civarı bir şey, kapının kenarlarından geçirdiğim bazı yerlerde ezikler mevcut. Yeni bir kablo almayı düşünüyorum fakat beni korkutan ihtimal anakartın değişmesi ya da anakarta ait bir problem, böyle bir sorun olabiliyor mu bilmiyorum çünkü. Sırf ethernet yuvası için anakartı değiştirmek çok pahalı geliyor

Ethernet yuvaları kolay kolay bozulmaz, cızırtı gelen yerde temassızlık vardır yeni bir kablo alıp denemek daha az maliyetli.
Sistemi 1 sene önce aldım bir de, o zaman yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Şimdi ethernet kablosu satın alıyorum, başka insanların soruları olur da bu formu okursa diye aldıktan sonra edit olarak burada sorunumun çözülüp çözülmediğini işaretlerim.

düzelmedi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…