Ethernet kablosunu mahalledeki bilgisayarcıdan almak sorun yaratır mı?

Manksien

Decapat
Daha fazla  
Şu anda 8Mbps bir paketim var ama önümüzdeki ay 100 Mbps pakete geçeceğim (84 Mbps altyapım var) 15 metre kablo ihtiyacım var. Ben bu kabloyu alırken bilgisayarcıya gidip direkt olarak "abi 15 metre Ethernet verir misin?" desem olur mu? Yoksa dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?

Şu anda 8Mbps bir paketim var ama önümüzdeki ay 100 Mbps pakete geçeceğim (84 Mbps altyapım var) 15 metre kablo ihtiyacım var. Ben bu kabloyu alırken bilgisayarcıya gidip direkt olarak "abi 15 metre Ethernet verir misin?" desem olur mu? Yoksa dikkat etmem gereken bir şeyler var mı?

Dikkat etmelisin, bazı Ethernet kablolarının sınırları vardır.

Not: Duruma göre değişebilir.

RJ45 uçları kendileri bağlıyorlarsa özensiz yapıyorlar bazen cat5-6 kablonun içindeki bakırlar ucun dışına taşmaması lazım ona dikkat et ki 3 ay sonra uç değiştirmek zorunda kalmayasın. Ha bazıları para kazanmak için bilerek yapıyor sonra yine gel diye.

Cat 5e ve üstü herhangi bir kablo yeterli. Cat 7 almak mantıklı değil. Çünkü pahalı ve gereksiz.
Evimde N11'den 20 liraya falan aldığım bir kablo kullanıyorum, 20 metre olması lazım. LoL'de vs. ping 15, hız konusunda sıkıntı çıkarmıyor. Cat 5 olmasın ama, Cat 5e veya 6 olması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı