Ethernet kablosunun uzunluğu hızı etkiler mi?

onnrcnn

Decapat
Daha fazla  
Geçenlerde internetten 50 metreye yakın bir CAT 6 kablo satın aldım. Geldiğinde denediğimde internetin olduğunu görüyorum. Fakat interneti neredeyse kullanamıyorum. Kablosuz veya menzil arttırıcıya kablo ile bağlantı sağladığım zaman bir sorun olmuyor ama bu satın aldığım kabloyu bağladığımda internetı kullanamıyorum. Bu kabloyu kısalttırmak çözüm olur mu veya başka ne gibi bir sorun olabilir? Modem arayüzünde kablolu bağlantı yaptığımı da görüyorum işin garip tarafı.

Bizim bildiğimiz Hızı değil de gecikme yi, anlık kesintileri arttırır.

Bizde bir tane vardı mesela, dediğiniz gibi 50 metre falandı, ping yüksek oluyordu ve sürekli kesintiler yaşanıytodu. Tabi kablonun kalitesine de bağlıdır da.

Bizim bildiğimiz hızı değil de gecikme yi, anlık kesintileri arttırır.

Bizde bir tane vardı mesela, dediğiniz gibi 50 metre falandı, ping yüksek oluyordu ve sürekli kesintiler yaşanıytodu. Tabii kablonun kalitesine de bağlıdır da.

Ortalama 20 metreye kadar işimi görüyor aslında fiyatı uygun olduğu için satın almıştım öyle kaliteli bir kablo olduğunu da çok sanmıyorum. Bu kablo da ziyan olsun istemiyorum açıkçası bu kabloyu kısaltmak işime yarar mı yaramaz mı veya sorun başka bir şeyden mi kaynaklanıyor o sorunun cevabını merak ediyorum daha çok.

Bence jack kısmında problem var. Uzunluk sorun oluşturmaz normalde.
Bunu hiç düşünmemiştim. Kablonun uçlarını değiştirip denemekte fayda var teşekkür ederim..

Evdeki kullanmadığım bir modemi bilgisayara bu kablo aracılığıyla bağlayarak sorunu çözdüm. Bunun gibi sorun yaşayanlar varsa deneyebilirler iyi forumlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı