Öncelikle geri dönüş için teşekkür ederim. Ama bu sorunu tam olarak tarifte etmiyor çözmüyor da. Windows 8 windows 10 yakın sistemler. PC cihazı tanıyor, çalıştırıyor, sadece elinde sonunda prizden çıkarttığınızda ya da sigortayı kapattığınızda yani herhangi bir elektrik kesintisi olduktan sonra PC yi açtığınızda bu hatayı veriyor. Yani elektrik gidince her ne oluyorsa pcyi açtığınızda bununla karşılaşıyorsunuz ki yani bu mantıkla tek çözüm UPS olacak ama astarı yüzünden pahalıya geliyor öyle de.
Olaydan 1 Hafta Sonra : Bilgisayar ethernet kartını yeniden gördü ve herhangi bir tak çıkar ya da format işlemi yapmadım. Tam 1 gün sonra gördü ve şu olaydan sonra gördü. PC nin fişini çektim yarım saat filan öyle kaldı. Sonra taktım, çalıştırdım ve aygıt yöneticisine girdim ve Diğer Aygıtlar altında Ethernet Denetleyicisi gördüm. Sürücüsünü kurup tekrar kullanıcam ve tekrar yaşarsam bu olayı yarım saat kapatmayı yeniden deneyeceğim. Düzelme olursa buraya eklerim. Ama yine de daha hızlı ve başka bir yol bilen varsa ve yazarsa sevinirim.
Konunun çözümünü yazıyorum. 31.3.2021 Yeniden elektrik gitti. Haliyle ethernet kartı da gitti. Bu sefer Driverlarını silmedim. Sadece Fişten çektim bir de fişi çektikten sonra güç düğmesine 5-10 saniye basılı tutup kondansatörlerin içinde birikmiş elektriğin boşalmasını sağladım. Ne kadar kapalı kalınca geliyor onu bilemeyeceğim çünkü kapattıktan sonra yattım yani 6 saat sonra filan açtığımda normal bir şekilde internetim geldi. Çözümü bu bulabildiğim kadarıyla başına buna benzer bir şey gelen olursa deneyebilir.