Ethernet kartı kod 45 hatası

Sunny

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle sorunu özetleyeyim. Masaüstü bilgisayarıma Ethernet kartı aldım(çünkü onboard olan uzun zamandır çalışmıyor. )Ancak bilgisayar kapalıyken fişini çıkarınca ya da elektrik kesintisi olduğunda tekrar bilgisayarımı açtığım zaman bu donanım aygıt yöneticisinde yazan yere göre (bilgisayara takılı değil! Diyor ve kod 45 hatası olarak söylüyor.) Şimdi donanım bilgilerini veriyim ve denediğim yolları bahsedeyim.
Windows 8.1 64bit kullanıyorum. Başka bir Windows'ta denemedim. Windows 10 kurup onda da denemeyi düşünüyorum.
Anakart : IPX41- D3.
İşlemci: Pentium Dual Core e6500.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 730.
PSU: Hexa 500W.
Ram : 4 GB DDR 3
Ethernert kartı: TP-Link TG-3468 (2 haftadır kullanıyorum.)

Bu sorun olduğundan aygıt yöneticisinde ağ bağdaştıcıları altında tek başına duran bu aygıtın yanına "Microsoft ısatap bağdaştırıcısı" ve " Microsoft çekirdek hata ayıklama ağ bağdaştırıcısı" geliyor. Ve bunlardan hata ayıklama olan aktif gözükürken isatap ve asıl donanım pasif gözüküyor yani gizli oluyor.)

Bu sorunu 3. kez yaşayışım sanırım. Denediğim çözüm yolları. Karta bağlanan kabloyu çıkarıp takmak. Sanki bu bir kez işe yaradı gibi ilk yaşadığım seferde. Ama tam hatırlayamıyorum. Daha sonraki denemelerimde bir faydası olmadı.

LAN bağlantı sırasını değiştirmek. LAN4'den LAN3'e aktarmak. Faydası olmadı.

İnternetteki araştırmalarımda gördüğüm kayıt defteri taraması yapmak. Hata bulmadı.

DISM taraması yazıyordu ama onu yapmadım.

Windows sorun gidericisini çalıştırdığımda sürücüsü yüklü olmasına rağmen sürücü yükleyin diye önerdi. Sürücüsü en güncel olan. Aklıma cdsinde gelen eski sürücüye döndürmek geldi ama onu deneyemedim çünkü aygıtı kaldırmıştım. Bir daha olursa onu da deneyeceğim artık.

Microsoft çekirdek hata ayıklama ağ bağdaştırıcısı" devre dışı bırakıp PC'yi yeniden başlattım.
Sonra hepsini kaldırıp tekrar başlattım birkaç kez aralıklı olarak ama bu sefer de benim Ethernet karını bir türlü görmüyor. Donanım değişikliği taraması da yaptım. Gizli de değil.

Aygıtı söküp - tekrar takacağım bir şey değiştirmeden daha önce denedim mi hatırlamıyorum çünkü.
Onun dışında şu ana kadar tek çözüm yolum format atmak oldu. Aygıtı söküp- PC'yi formatlayıp tekrar aygıtı takıyorum ve aygıtı görüyor Ethernet denetleyici olarak sonra sürücüsünü kurup kullandım.

Ayrıca BIOS'tan Fast Boot'u kapatıp denedim. Onboard LAN'ı disabled yapıp denedim.

2. formattan sonra aygıt yöneticisinde bilgisayar güç tasarrufu için bu aygıtı kapatsın seçeneği devre dışı bırakıp denedim. Belki aygıt kapanmaz ve açık kalırsa bu sorun olmaz diye ama görünen o ki oluyor.

Hata mesajları olan hallerinin sslerini almayı unutmuşum. Ancak oldukça detaylı yazdım. Bakalım büyük ihtimal yarın tekrar format atacağım bir de Windows 10 kuruluyken deneyeceğim eğer tekrar sorun olursa eklenebilirse hata mesajlı şekillerini de eklerim.

Ama yoruldum artık yoksa tekrar Wireless'a döneceğim ama Wireless adaptörüne göre fark yaratıyor test yaptığımda 3-4 Mbps fark vardı.
Donanımı söküp takmanın çözüm olacağını sanmıyorum ve formattan başka çözüm yolu varsa yazılımsal olarak gerçekten minnettar olurum. Bir forumda kayıt defteri ile ilgili bir çözüm sunulmuştu ama bende o işe yaramadı onunda ekran görüntüsünü koyarım. (forumdaki öneri ile alakalı) =>"disabledcompanents" kısmı bende görünmüyordu. Genellikle ekran kartından yaşamış insanlar bu sorunları. Daha uzatmak istemiyorum aklıma başka bir şeyde gelmedi. Umarım okuyup yardımcı olabilecek biri vardır. Yardımcı olamazsa bile okuyan olursa şimdiden teşekkür ederim. Her türlü yardımlarınız için.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    257,4 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    259,9 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    262,6 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    261 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    265,1 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    310,8 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:

Öncelikle geri dönüş için teşekkür ederim. Ama bu sorunu tam olarak tarifte etmiyor çözmüyor da. Windows 8 windows 10 yakın sistemler. PC cihazı tanıyor, çalıştırıyor, sadece elinde sonunda prizden çıkarttığınızda ya da sigortayı kapattığınızda yani herhangi bir elektrik kesintisi olduktan sonra PC yi açtığınızda bu hatayı veriyor. Yani elektrik gidince her ne oluyorsa pcyi açtığınızda bununla karşılaşıyorsunuz ki yani bu mantıkla tek çözüm UPS olacak ama astarı yüzünden pahalıya geliyor öyle de.
Bilgisayar ethernet kartını yeniden gördü ve herhangi bir tak çıkar ya da format işlemi yapmadım. Tam 1 gün sonra gördü ve şu olaydan sonra gördü. PC nin fişini çektim yarım saat filan öyle kaldı. Sonra taktım, çalıştırdım ve aygıt yöneticisine girdim ve Diğer Aygıtlar altında Ethernet Denetleyicisi gördüm. Sürücüsünü kurup tekrar kullanıcam ve tekrar yaşarsam bu olayı yarım saat kapatmayı yeniden deneyeceğim. Düzelme olursa buraya eklerim. Ama yine de daha hızlı ve başka bir yol bilen varsa ve yazarsa sevinirim.
Konunun çözümünü yazıyorum. Yeniden elektrik gitti. Haliyle ethernet kartı da gitti. Bu sefer Driverlarını silmedim. Sadece Fişten çektim bir de fişi çektikten sonra güç düğmesine 5-10 saniye basılı tutup kondansatörlerin içinde birikmiş elektriğin boşalmasını sağladım. Ne kadar kapalı kalınca geliyor onu bilemeyeceğim çünkü kapattıktan sonra yattım yani 6 saat sonra filan açtığımda normal bir şekilde internetim geldi. Çözümü bu bulabildiğim kadarıyla başına buna benzer bir şey gelen olursa deneyebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…