Ethernet Switchleri Hız Düşürür mü?

111520

Megapat
Merhaba, 2 GB'lık internetim var bunu Switch ile 2 farklı prize yönlendirip kablolu bağlantı yaptım fakat normalde en az 1GB aldığım internet hızı Switch ile 100 MB'a düştü. Sorun Switch değil mi yoksa bütün Switchler böyle hız düşürüyor mu? Ya da alabileceğim en az 2 GB hızı karşılayabilecek hız kesimi yaşatmayacak Switchler var mı?

Kullandığınız switch'e bağlı, gigabit switch kullanmıyorsanız düşürebilir. Büyük ihtimalle 100Mbps'lik bir switch kullanıyorsunuz.

Burada sanırım 2 Gbps hızında bir internet altyapısından bahsediyoruz. Cihazlara da 100 Mbps hızında ulaşıyormuş anladığım kadarıyla. Birimler kafa karıştırdı.

Kullanılan switch portları 100 Mbps hızını destekliyor olabilir. Veyahut kullanılan kablo dandik bir CAT5 olabilir. CAT6 ve üzeri kablo rahatlıkla 1 Gbps taşıyabilir. Hatta bazı türleri 10 Gbps hıza kadar ulaşır. Sanırım burada ilk ihtimal geçerli. Ya switch 100 Mbps kaldırabiliyor yada 100/1000 modlarından düşük olana ayarlı.

Kullandığınız switch'e bağlı, gigabit switch kullanmıyorsanız düşürebilir. Büyük ihtimalle 100Mbps'lik bir switch kullanıyorsunuz.
10/100/1000 yazıyordu üstünde.

Burada sanırım 2 Gbps hızında bir internet altyapısından bahsediyoruz. Cihazlara da 100 Mbps hızında ulaşıyormuş anladığım kadarıyla. Birimler kafa karıştırdı.

Kullanılan switch portları 100 Mbps hızını destekliyor olabilir. Veyahut kullanılan kablo dandik bir CAT5 olabilir. CAT6 ve üzeri kablo rahatlıkla 1 Gbps taşıyabilir. Hatta bazı türleri 10 Gbps hıza kadar ulaşır. Sanırım burada ilk ihtimal geçerli. Ya switch 100 Mbps kaldırabiliyor yada 100/1000 modlarından düşük olana ayarlı.
Yurt dışındayım da 2GB hız alıyorum direk cat 6 ve cat 7 iki farklı prize giden 2 kablo var ama switch'i takınca hızı 100mb'a düşürüyor. Aynı kablolar switch olmadan 1GB sabit hız veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı