Çözüldü Ethernet tanımlanıyor ve bağlı değil hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uriel01

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 2x8
Ekran kartı
NVİDİA GeForce GTX 1650 Super
Anakart
ASUS B450M-DRAGON
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor 3.40 GHz
2 3 gün önce Ugreen'den CAT 6 bir Ethernet kablosu satın aldım ve bilgisayara bağladım. İlk başta çalıştı internete bağlandı fakat altında ben Ethernet kullanmadan önce bağlandığım bir Wi-Fi extender vardı ve Ethernet bu extender a bağlanmış gözüküyordu, 100 Mbps olan internet hız testinde 10 Mbps oluyordu. Bende sorun extender a bağlanmış gibi gözükmesinde diye düşündüm ve Ethernet'i çıkartıp bilgisayar üzerinden extenderın üzerine tıklayıp bu ağı unut dedim. Sonra Ethernet'i geri taktığımda arada sırada tanımlanıyor demeye ve sonra da ağ kablosu bağlı değil demeye başladı. Yani artık hiçbir şekilde Ethernet bağlanmıyordu ara sıra tanımlanıyor diyor ve yine ağa bağlı değil diyor. Ne yapmalıyım?

Çözüm
Kabloda herhangi bir ezilme ya da zedelenme yok. O dediğiniz test için daha zamanım olmadı. Kablom Extender'a bağlı değil ana modeme bağlı. Sorunu yaşamadan önce Ethernet bağlanmıştı ama dediğim gibi modeme takmama rağmen altında extender'ımın ismi gözüküyordu ben de Extender'ı çıkartıp denedim bu sefer hiçbir ağa bağlı değilsiniz, tanımlanıyor, tanımlanamayan ağ, internet yok, gibi yazılar rastgele bir düzende ve sürede internet ayarlarında beliriyor. Aynı zamanda artık Extender'ı fişten çıkartmasam da aynı problem oluyor yani şu an da hiçbir şekilde Ethernet ile internete bağlanamıyorum. Ama birazdan evimdeki eski bir dizüstü bilgisayara aynı Ethernet kablosunu deneyeceğim sonucu yine buraya yazarım.

Şimdi eski dizüstü bilgisayar da denedim ve Ethernet kablosu Full performans çalıştı. Sanırsam sorun ya masaüstü bilgisayarımın Ethernet girişinde ya da yazılımsal bir problem yazılımsal olarak ne denememi önerirsiniz önce onları deneyeyim sonra çözemezsem Ethernet girişi için uğraşırım.

Windows 10 veya uzeri kullaniyorsan Ethernet'i Aygıt Yöneticisi tarafindan kaldirmanizi PC restart ettikten sonra yeniden sistemin otomatik bularak Driver'ını yuklemesini bekleyin.
Denedim fakat sorun düzelmedi hala aynı

Şu zamana kadar hep windowsun sürücüyü bulması için uğraşmıştım fakat bi tane de kendim manuel indiriyim dedim ve realtekin sitesinden driver indirdim ve sorun halloldu yardımlarınız için teşekkürler
İyi gunlerde kullanin. Çözuldu isaretleyebilirsin konuyu

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı