Etkili konuşma nasıl yapılır, takılmadan nasıl konuşulur?

yigithancivgin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben etkili bir konuşma yapmak istiyorum mesela ama bazen takılıyorum, heyecanlanıyorum kekeliyorum bazı yerlerinde acaba bunları nasıl düzeltebilirim. Düzenli bir şekilde kitap okurum fakat bu kişisel birşey mi acaba ? Yoksa yetersiz mi okuyorum kitapları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitapla filan olacak iş değil bu çok fazla heyecan yapma sakin ol içinden geldiği gibi konuş bu kadar.

Bir insanla ne konuşacağını bilmelisin. Konuşurken konuştuğun insanın gözüne bakarak konuş.

Dikkatini ver. Konuşmaya başlamadan önce hazırlık yap. Ses ve tonlamaya dikkat et. Sürekli alıştırma yap. Zamanla alışacaksın inan. Alıştıktan sonrası kolay. Başarılar dilerim.

İleride, diplomat olmayı düşünüyorum. Bunun içinde kaliteli bir konuşma, özgüven gerekiyor. Bunları şimdiden aşmam lazım ki 0'ın üzerine çıkabileyim.

Hayatı kitaplardan öğrenemezsiniz fakat tanıyabilirsiniz. Kelime dar ağacım sanırım çok dar, en fazla 300 400 kelime ile konuşuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…