Etkin olmayan W10'dan Windows 10 Pro'ya nasıl geçilir?

saul

Hectopat
Merhaba, FreeDOS olarak aldığım bilgisayara Windows resmi sitesindeki araç ile Windows yüklemiştim. Kurulumda Windows Home'u seçmiştim ama etkin değildi. Sağ altta hep Windows'u etkinleştir yazıyor. Meşguliyetten ötürü ancak kod aldım Amazon'dan ve ürünü girdiğimde kabul etmiyor. Windows'u USB'ye yükledim. BIOS ekranından doğrudan kurulum yapıp Windows 10 Pro'yu seçsem sonra kodu girsem olur mu? Etkin olmayan Windows'tayım hala.

Pro lisansı varsa mümkün.

Etkinleştirme menüsünden Sorun Gider'e tıklayıp Pro lisansı girerseniz verileri kaybetmeden Pro sürüme geçebilirsiniz.

402467

Mesela bu cihazda Windows 10 Home yüklü ama cihaza gömülü bir Home SL lisansı var. Sorun Gider'e tıklandığında yükseltme seçeneği çıkıyor. Bu seçenek, uygulama ve veri kaybı olmadan girdiğiniz lisansa ait Windows sürümüne yükseltme yapacaktır:

402466

Aldığınız kodun hangi sürümün kodu olduğunu öğrendikten sonra, ISO dosyasını indirip gereken sürümü (Pro, Home vb.) Seçip format atın.

Hangi sürüme ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Ve ISO indirmedim USB'ye yükledim o Windows toolunu. FreeDOS'ken direkt BIOS üzerinden kurabilmiştim. Şu an etkin olmayan Windows mevcutken yine aynı işlemi yapabilir miyim yoksa bu Windows'a bir şey yapmam gerekiyor mu?

Pro lisansı varsa mümkün.

Etkinleştirme menüsünden Sorun Gider'e tıklayıp Pro lisansı girerseniz verileri kaybetmeden Pro sürüme geçebilirsiniz.

402467

Mesela bu cihazda Windows 10 Home yüklü ama cihaza gömülü bir Home SL lisansı var. Sorun Gider'e tıklandığında yükseltme seçeneği çıkıyor. Bu seçenek, uygulama ve veri kaybı olmadan girdiğiniz lisansa ait Windows sürümüne yükseltme yapacaktır:

402466

Bende herhangi bir lisans bulunamadı diyor sorun gidere tıklayınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı