Hocam öyle deme hile asıl online'da lazım. Sebebi de şu: Sizden kaynaklı olmayan fakat ucu size dokunan kazalar. O kadar para biriktiriyorsunuz mesela herifin troll'lüğü yüzünden paranın yarısı tamire gidiyor.
Offline'da kariyer yapanlara sözüm yok. Ben de kariyerciyim bu arada
Evet. Benim tercihlerim değişiyor. Bazen yük ağır olsa da tır güçlü olduğu için 6 ileri seçebiliyorum. Böylelikle yükü motorda tutup stabil bir şekilde ilerleyebiliyorum. Öbür türlü sürekli vites değiştirme zaman kaybı vs. oluyor. Farklı durumlar var.
Ama basitçe söylemem gerekirse ağır yüklerde 12-16-18 vites, hafif yüklerde daha düşük vites sayıları.
Şanzıman oranı arttıkça ve diferansiyel oranı azaltıkça daha yüksek hızlara çıkılır (motor gücü ve aerodinami de etken) fakat tork düşer.
Tam tersi durumda son hız kısıtlanır fakat hızlanma ve tork artar. Daha ağır çekilebilir duruma gelinir.