ETS 2 <error> [dxgi] swapchain resize to 1920x1080 (flags: 800) failed (0x80070057) hatası

paradox35

Decapat
Daha fazla  
Uzun süredir bu hatayı alıyorum ancak çözemedim. Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı?

"Belgeler\Euro Truck Simulator 2\" dizinindeki Config.cfg dosyasını yeniden adlandırıp (config1.cfg gibi) veya silip oyunu tekrardan açar mısınız? Hatanızın sebebi yanlış anlamadıysam çözünürlük. Olmazsa config.cfg dosyasında şu kısmı bulun:
Kod:
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode_width "1920"
uset r_mode_height "1080"
sonra şu kısmı böyle yapın:
Kod:
uset r_fullscreen "0"
uset r_mode_width "1280"
uset r_mode_height "720"
Yine olmazsa eski bir ekran kartına sahipseniz Steam kullandığınızı varsayarak başlangıç seçeneklerine şunu ekleyin:
Kod:
-rdevice dx9
Yeni bir ekran kartına sahipseniz şunu ekleyin:
Kod:
-rdevice dx11
Takıldığınız bir yer varsa söyleyin hocam, yardımcı olmaya çalışırım.

Hala aynı hatayı alıyorum.

Hata verdi DX9 ve DX11 ile açmayı da denedim aynı sorunlar oldu.

Hala aynı hatayı alıyorum.

Hata verdi DX9 ve DX11 ile açmayı da denedim aynı sorunlar oldu.

Farklı monitörler kullanıyor musunuz? Bende 2 monitör kullanırken aynı hatayı almıştım. Ana ekran harici diğer monitörleri devre dışı bırakıp dener misiniz?

Farklı monitörler kullanıyor musunuz? Bende 2 monitör kullanırken aynı hatayı almıştım. Ana ekran harici diğer monitörleri devre dışı bırakıp dener misiniz?

2. ekranı da devre dışı bıraktım gene de olmadı.

Başlatma seçeneklerine şunu ekler misiniz?
Kod:
-nointro -windowed

<Error> [dxgi] swapchain resize to 136x39 (flags: 800) failed (0x80070057)

<Error> [dxgi] swapchain resize to 1280x720 (flags: 800) failed (0x80070057)

<Error> cannot find Source ferry data: Ancona.

<Error> cannot find Source ferry data: Bari.

<Error> garage prefab not found! (rijeka)

<Error> [prefab] unable to find semaphore/gate model 'singletr' for country 'Germany'. Please use different semaphores or ensure you are placing prefab in the correct country. (0x5731AB8B748F95F9)

<Error> [prefab] unable to find semaphore/gate model 'singletr' for country 'Germany'. Please use different semaphores or ensure you are placing prefab in the correct country. (0x5731AB8b9e0F96ca)

<Error> [prefab] unable to find semaphore/gate model 'singletr' for country 'Germany'. Please use different semaphores or ensure you are placing prefab in the correct country. (0x5731AB8B748F95F9)

<Error> [prefab] unable to find semaphore/gate model 'singletr' for country 'Germany'. Please use different semaphores or ensure you are placing prefab in the correct country. (0x5731AB8b9e0F96ca)

Dün bu saatlerde oynuyordum ancak birden bu kadar çok hata almaya başladım.

Başlatma seçeneklerine şunu ekler misiniz?
Kod:
-nointro -windowed

Bu da olmadı.

Hocam ilk olarak aldığınız hatalar tek bir hata değil, ona açıklık getireyim. Birisi modlarınızdan kaynaklı. Vanilla ETS 2'de böyle bir hata yok çünkü. Modlarınızı şimdilik başka bir dizine taşıyın. Veya workshoptan yüklediyseniz abonelikten çıkın. İkinci olarak Config.cfg ve controls.sii'i silin. Kökten çözüm bu olacaktır. Bu arada eğer Skoda modu gibi o olmadan açılmayan bir save dosyanız varsa yeni bir save açıp test edebilirsiniz.

Hocam bayağı bir araştırma yaptım mod hataları neden var bilmiyoerum oyunda modum yok daha önce olan tüm savelerimi sildim oyun 1.66 sürümde çalışıyor mod olmamasına rağmen neden mod hatası alıyorum bilmiyorum steram could kapatıp bütün verileri temizleyip baştan da indirdim onundışında Config. CFG'yi de silip denedim ve controls. Sii diye bir dosya da göremedim.

Sorun bir anda oluşmaya başladı.

Hocam, şu an yaşadığınız problem tek bir hata değil, ETS 2'nin kendi dosyalarından değil bozulmuş oyun durumu ve önbellek bilgisinden kaynaklanan birden fazla hatanın birleşimi. Modunuz ve Save'iniz olmasa bile oyun, arka planda olmayan harita ve prefab verilerini varmış gibi yüklemeye çalıştığı için Ancona, Bari, Rijeka ve semaphore hataları üretiyor; buna ek olarak bozuk ayar verisi yüzünden pencere boyutu yanlış algılanıyor ve DXGI swapchain hatası oluşuyor. Bu nedenle klasik buna artık mod sil veya Config sil adımı tek başına yetmiyor. Çözüm bu saatten sonra artık oyunu kaldırdıktan sonra Belgeler\Euro Truck Simulator 2, Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2 ve özellikle Steam\userdata\227300 klasörlerinin tamamen temizlenmesi, Steam indirme önbelleğinin sıfırlanması ve oyunun modsuz, DLC'siz şekilde yeniden kurulup ilk açılışın DX11 ile yapılmasıdır. Bu işlem sonrası hatalar kaybolur ve oyun temiz hâline döner. Bu noktadan sonra pek bilgim kalmıyor ne yazık ki hocam, diğer hocalarımda bakıp yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…