ETS 2 giriş ekranında anormal GPU değerleri

449549

Hectopat
Sistemim: RX570 4GB / R3 1200 AF / 8+8 3000MHz RAM / 400W Aero Cool

ETS 2'ye girdiğim zaman sistem daha oyun açılmadan deliriyor. İşlemcinin sıcaklık durumunu anlıyorum, bir yıldır termal macununu yenilemedim fakat ekran kartlık bir durum olmamasına rağmen neden ekran kartı bu değerlere çıkıyor? FPS sınırı yoksa ve ana menüde FPS uçuyorsa ekran kartı bu nedenle bu kadar çalışıyor olabilir mi? ETS 2 için FPS sınırı nasıl koyulur internete biraz göz gezdirdim fakat bir şey göremedim.

(Oyun ALT+TAB'da.) Giriş ekranında aldığım değerler:
1641484935805.png

MSI Afterburner + R.T.S.S ile FPS sınırı koyup gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca oyun yüklenirken yük bindiriyor olabilir.

Bu video ile nasıl FPS sınırı koyabileceğinizi öğrenebilirsiniz, kendi oyununuzu dosya konumuna gidip seçeceksiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gözlemlemek için bir video daha ekleyeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ETS 2 arka plandayken %100 GPU kullanıyor nedense, arka planda değilken ana menüdeysem falan en fazla %30 civarı kullanıyor muhtemelen buna benzer bir şeyden kaynaklanıyor sorununuz. Nvidia kartlarda denetim masası üzerinden FPS limitleyebiliyoruz bu ayar AMD ayarlarında varsa yapmanızı öneririm. RTSS üzerindende yapabilirsiniz ama ekran kartlarının kendi uygulaması üzerinden yapmayı daha çok tercih ediyorum çünkü ekran kartının uygulamasından limitleme yapılırsa kart yüksek saat hızının gereksiz olduğu durumlarda daha düşük saat hızı ile çalışıp daha az ısınıyor, eğer kartınızın uygulamasında FPS limitleme olayı yok ise RTSS gibi 3. parti uygulamalara yönelebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı