ETS 2 Multiplayer SSD FPS'e etki eder mi?

Eginli1986

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz? SSD aldım, Windows 10 Pro kurdum SSD içine ve ETS 2 multiplayer yükledim. FPS etkisi nedir? Anladığım kadarıyla çok araştırdım ve sonuç anladığım FPS etkisi yok gibi ama çok var tam performanslı FPS almaya çok işe yarıyormuş oyunlarda ve drop ve takılmaları çok düzeltiyormuş. Mesela sabit FPS yoksa oyunda hep düşüp çıkıyorsa daha sabit ve sabit olana yakın FPS yapıyormuş ve doğal olarak FPS artıyormuş bu durumda nedir sizlerin görüşü ve önerisi WD Green 240 GB SSD aldım bu SSD ile ilgili yorumlarınız nedir HP Pavilion 15 laptop var bende. Ona taktım, kurdum her şeyi içine. Önceden Gigabyte vardı 240 GB SSD, hangisi iyi kötü, fark eden bir şey ne var aralarında? Laptop özelliklerim i5-4210U 1.70 2.40, 12 GB RAM, 240 GB SSD (WD Green) NVIDIA GT 840M ekran kartı, Win 10 Pro, HP Pavilion 15 laptop 15.6 ekran.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin FPS arttırdığına dair bir kanıt yok. Varsa yoksa oyunun yükleme süresinin azaltır.
Donanımların iyi ise zaten oyun erken açılır. Değilse, eskisine göre biraz hızlı açılır.
Bence eksik biliyorsun aslında haklısın dediğin doğru ama benim yazdığım çok farklı yani sorumun cevabı bu değil

Bence eksik biliyorsun aslında haklısın dediğin doğru ama benim yazdığım çok farklı yani sorumun cevabı bu değil

Oyunda takılmalar oluyorsa;
1. Nedeni ısınmadır ve bu durum dizüstü bilgisayarlarda çok normaldir,
2. Ekran kartının VRAM'i dolduğunda olan bir durumdur. O da biraz bekletir devam eder, bekletir devam eder. Vram'i, oyun ayarlarında, ayar düşürerek azaltabilirsin.

Oyunda takılmalar oluyorsa;
1. Nedeni ısınmadır ve bu durum dizüstü bilgisayarlarda çok normaldir,
2. Ekran kartının VRAM'i dolduğunda olan bir durumdur. O da biraz bekletir devam eder, bekletir devam eder. Vram'i, oyun ayarlarında, ayar düşürerek azaltabilirsin.
Ets 2 multiplayer biliyorsun galiba oynadın mı hiç

Multiplayer oyunlar, CPU gücü gerektirir ve CPU'yu ısındırır. ETS 2'de durum bu.
Hatta Single Player akıcı iken, Multiplayer modunda kasmalar, donmalar mevcuttur.
i5-4210U 1.70 2.40, 12 GB RAM, 240 GB SSD (WD Green) NVIDIA GT 840M ekran kartı, Win 10 Pro, HP Pavilion 15 laptop 15.6 ekran ne diyorsun laptopum için kardeş

i5-4210U 1.70 2.40, 12 GB RAM, 240 GB SSD (WD Green) NVIDIA GT 840M ekran kartı, Win 10 Pro, HP Pavilion 15 laptop 15.6 ekran ne diyorsun laptopum için kardeş

Özelliklerine bakmama pek te gerek yok. 2/4 çekirdek yapılı bir işlemcidir ve birçok oyunda FPS düşmesi yaratır. Kronik bir sorundur. Kasma olursa oyunalar da (köpek gibi oluyordur), işlemci gücünü kısmakta fayda vardır. Isınmadan dolayıdır.

Nihayetinde oyun bilgisayar değildir bunlar. Ofis işleri, kod geliştirmek ve basit modelleme yapmak için uygundur. Hele ETS 2 gibi oyunlarda, düşük ortada bile 60 FPS vermiyor.

Özelliklerine bakmama pek te gerek yok. 2/4 çekirdek yapılı bir işlemcidir ve birçok oyunda FPS düşmesi yaratır. Kronik bir sorundur. Kasma olursa oyunalar da (köpek gibi oluyordur), işlemci gücünü kısmakta fayda vardır. Isınmadan dolayıdır.

Nihayetinde oyun bilgisayar değildir bunlar. Ofis işleri, kod geliştirmek ve basit modelleme yapmak için uygundur. Hele ETS 2 gibi oyunlarda, düşük ortada bile 60 FPS vermiyor.
İşlemci gücü nasıl kısılır

Son düzenleme:
İşlemc, gücü nasıl kısılır
Pil seçeneklerinden hangi profili kullanıyorsan, gelişmiş ayarlarına gir (Yüksek performans falan varya).
Sonra "İşlemci Güç Yönetimi" yazan yerin yanında "+" simgesine tıkla.
En yüksek işlemci durumunu yüzde 80 yap ve test oyunu.
Ben bunu yaptığım zaman, FPS düşmesi olmuyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı