ETS 2'de anlık FPS düşüyor

Perflame

Hectopat
Daha fazla  
ETS 2 oynarken FPS oranım 150-200 arasında düşmüyor fakat oyunda hep küçük takılmalar, donmalar oluyor. Normalde çok rahatsız eden bir şey değildi ama fazlasıyla olmaya başlayınca sinirimi bozdu. Ne yapmam gerek?

Sıcaklık dereceleriniz yüksek olabilir, mod varsa onlar oyunu etkiliyor olabilir, grafik kartı driver'larınız güncel olmayabilir. Ayrıca sistem hakkında bilgi sahibi olmadıkça çözüm önerisi sunmak zor.

Sıcaklık dereceleriniz yüksek olabilir, mod varsa onlar oyunu etkiliyor olabilir, grafik kartı driver'larınız güncel olmayabilir. Ayrıca sistem hakkında bilgi sahibi olmadıkça çözüm önerisi sunmak zor.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600
Anakart: A 520M DDR 4
Ekran: Twisted Mind 200Hz

Sıcaklık oranları GPU 72, CPU'da 72 dereceyi görüyor maksimum ve 150 FPS'in altına düşmüyor. Sadece anlık droplar oluyor.

1723898036426.png

Sıcaklık oranları GPU 72, CPU'da 72 dereceyi görüyor maksimum ve 150 FPS'in altına düşmüyor. Sadece anlık droplar oluyor.

1723898036426.png

Mesela şurada düşüşün olduğu yer FPS dropun girdiği yer. Üçgen şeklinde olan kısım, niye aniden düşüyor ekran kartı kullanı mı? Sürücülerim güncel.

Sorunu buldum. SSD'de yer az olduğu için oyunu bağladığım harici diskten oynuyordum. Oyunu Steam üzerinden SSD'ye taşıyınca sorunum düzeldi. Benzer sorunu olan arkadaşlar deneyebilirler.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2286650

Mesela şurada düşüşün olduğu yer FPS dropun girdiği yer. Üçgen şeklinde olan kısım, niye aniden düşüyor ekran kartı kullanı mı? Sürücülerim güncel.
Akıllıca düşünmüşsünüz benim aklıma hiç gelmemişti bu ihtimal. SSD her zaman HDD'den daha hızlıdır. Muhtemelen sorun da bundan kaynaklıydı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı