ETS 2'de etraf ve kabin karanlık

Ahmet Çavdar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz

Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar selamlar. ETS 2'de normalde daha aydınlık bir dünya görüyordum eskiden. Birkaç ay önceki güncellemeden beri geceleri gökyüzü zifiri karanlık oluyor ve kabin içi gündüz dahi karanlık kalıyor. Ayrıca çoğu aracın arka farları yaklaşıncaya kadar görünmüyor. (ayarlarda 'Işık Görünürlüğü' uzun olarak seçili)

Normalde çok dert etmemiştim, gündüz vakti park ışıkları açılınca hız göstergesinin de ışıkları yandığından görebiliyordum. Ancak Volvo FH6 bir tır aldım yeni ve bu tırda gösterge aydınlatması far konumuna göre değişmiyor ya da çok az değişiyor ve ben farkedemiyorum. Motor sesi de çok az olduğundan vitesi atmakta göstergeye ihtiyaç duyuyorum. Geceleri sıkıntı yok da gündüzleri süremiyorum resmen tırı.

Tuhaf şekilde bahsettiğim karanlık ayna görüntülerinde oluşmuyor ama. Aşağıdaki görsellerde aynada yer alan görüntü benim eskiden oyunda görüdüğüm görüntü ile aynı. Dış kamerada da aynı karanlık sürüyor, o sebeple kabin içi ile alakalı değil diye tahmin ediyorum. Ayrıca oyun orijinal ve mod kullanmıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1745069940017.png
1745069886581.png

Arkadaşlar selamlar. ETS 2'de normalde daha aydınlık bir dünya görüyordum eskiden. Birkaç ay önceki güncellemeden beri geceleri gökyüzü zifiri karanlık oluyor ve kabin içi gündüz dahi karanlık kalıyor. Ayrıca çoğu aracın arka farları yaklaşıncaya kadar görünmüyor. (ayarlarda 'ışık görünürlüğü' uzun olarak seçili)

Normalde çok dert etmemiştim, gündüz vakti park ışıkları açılınca hız göstergesinin de ışıkları yandığından görebiliyordum. Ancak Volvo FH6 bir tır aldım yeni ve bu tırda gösterge aydınlatması far konumuna göre değişmiyor ya da çok az değişiyor ve ben fark edemiyorum. Motor sesi de çok az olduğundan vitesi atmakta göstergeye ihtiyaç duyuyorum. Geceleri sıkıntı yok da gündüzleri süremiyorum resmen tırı.

Tuhaf şekilde bahsettiğim karanlık ayna görüntülerinde oluşmuyor ama. Aşağıdaki görsellerde aynada yer alan görüntü benim eskiden oyunda görüdüğüm görüntü ile aynı. Dış kamerada da aynı karanlık sürüyor, o sebeple kabin içi ile alakalı değil diye tahmin ediyorum. Ayrıca oyun orijinal ve mod kullanmıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 2473362Eki Görüntüle 2473361

ETS 2 de yeni tırlarda bu sorun cok fazla oluyor bir çözümü var mı bilmiyorum.

ETS 2 de yeni tırlarda bu sorun cok fazla oluyor bir çözümü var mı bilmiyorum.
Hocam eski tırım baya bi eski, Volvo FH3 ki oyun içinde satılmıyor artık. Ancak onda da aynı şekilde karanlık görüntü aldım. Sorunun tırlara bağlı olduğunu zannetmiyorum, ayarlardan düzeltilebilecek bir şey olduğunu düşünüyorum

Volvo Tuning DLC'niz varsa kabin içine ışıklı yazı takabilirsiniz biraz da olsa aydınlatıyor o şekilde. Ama bu karanlık görüntü herkeste aynı normal yani sizlik bir durum değil.
Dediğiniz DLC'yi inceleyeceğim, teşekkür ederim.
Ancak herkeste aynı olduğu konusunda sizinle hemfikir değilim. Arkadaşlarımla yanyana konvoy yapıyoruz ara sıra ancak onlarda bu bahsettiğim karanlık sorunu yok. Aynı eklediğim resimlerdeki gibi manzaraları görüyorlar.

Dediğiniz DLC'yi inceleyeceğim, teşekkür ederim.
Ancak herkeste aynı olduğu konusunda sizinle hemfikir değilim. Arkadaşlarımla yanyana konvoy yapıyoruz ara sıra ancak onlarda bu bahsettiğim karanlık sorunu yok. Aynı eklediğim resimlerdeki gibi manzaraları görüyorlar.
Son 1 senede oyun çok güncelleme aldı. Yakın zamanda kabin içine gelen dış aydınlatmalar gerçekçi hale getirildi. Yani dışarıdaki sokak lambası eskiden kabin içini aydınlatırken yeni gelen ayar sayesinde tırın sadece cam kısımlarından ışık girebiliyor içeriye. Belki en çok bu ayar sizi etkilemiş olabilir. Sizin attığınız fotoğraflarda bana garip gelen bir şey olmadı. Kamera aynanın normale göre daha parlak olması gece görüş için diye biliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı