ETSY Ban Evasion 10 Gün Sürer mi?

gokdenizzie

Decapat
Daha fazla  
Geçen yıl Etsy'de açtığım bir mağaza kalıcı olarak askıya alınmıştı. Yaklaşık 10 gün önce tamamen farklı bir e-posta, mağaza adı ve ürün yapısıyla yeni bir mağaza açtım. Spiritüel dijital hizmetler sunuyordum (tarot okuma, soulmate çizimi gibi).

10 gün boyunca hiçbir uyarı almadım, ürün kaldırılmadı, her şey düzgün gitti. Sipariş aldım, teslim ettim ve müşterilerle iletişimim de sorunsuzdu. Ancak bugün aniden kalıcı suspend geldi. Sebep belirtilmedi, sadece “platformdan kaldırıldınız” gibi klasik bir mesaj vardı.

Sorum şu:
Eğer bu yeni mağaza, eski suspendli hesabımla ilişkilendirilmiş olsaydı, Etsy bunu 10 gün sonra mı fark ederdi? Yoksa bu durum farklı bir algoritmik tetikleme (örneğin sahte sipariş şüphesi vs.) olabilir mi?

Gerçekten zor bir süreç yaşıyorum ve doğru sebebi anlamaya çalışıyorum. Benzer durum yaşamış olanlar varsa ya da bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Ayrıca bugün yani 23.06.2025'te yedim suspendi ve bu gün içinde aynı kişiden aynı ürünlerden 10 tane kadar sipariş aldım ve hepsi saçmasapan sorulardı spam olabilirdi hesabımın kapanmasında bunun etkisi var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı