Etsy'de vergi nasıl ödeniyor?

Mc.Scofield

Decapat
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Örneğin etsy.com da satış yapanlar vergilerini nasıl ödüyor, bunun için ne yapıyorlar? Biraz araştırdım, bireysel hesap ve kurumsal hesap diyor bunların farkı nedir? Bununla vergi ödüyor mu yardımcı olursanız sevinirim.

Yurt dışı faturası kesiyorlar kestiğin fatura üzerinden de gelir vergisi ödüyorsun. Yurt dışı satış olduğundan KDV bulunmuyor sadece gelir vergisi ödüyorsun. Bunun içinde şirket açman lazım. Şahıs veya LTD şirket açman lazım uzun vadeli düşünenler için LTD daha iyi daha az gelir vergisi ödüyorsunuz.

Hocam biraz daha açabilir misiniz örneğin biraysel hesabı olan biri dijital ürün satıyor bunun vergisini nasıl ödeyecek.

Hocam biraz daha açabilir misiniz örneğin biraysel hesabı olan biri dijital ürün satıyor bunun vergisini nasıl ödeyecek.

Şimdi bellirli bir meblağaya kadar ne kadar olduğunu 2025 de bilmiyorum ama faturasız satış yapabiliyorsunuz. Eğer o meblağının üzerine çıkarsanız şirket açmanız lazım. O faturasız satış yapanlar eğer o sınırı geçerse ileride sorun yaşabilir devlet o yatan tüm paranın vergisini ister hem de geçen senelerin faizi ile birlikte. Yani uzun süreli bu işi yapacaksanız şirketsiz başınız ağrır. Onun dışında şirket açtıktan sonra ister bireysel hesap olsun ister şirket hesabı olsun fark etmez her satışınıza e-fatura kesiyorsunuz. Kestiğiniz fatura sizin geliriniz oluyor. Siz giderlerinizi mesela etsynin komisyonları sizin harçamalarınız falan hepsini gider gösterip arada kalan kısmın belirli bir yüzdesinde vergisini veriyorsunuz. Mesela 1000 TL satış yaptınız 500 TL gideriniz var. LTD şirketi olarak açtıysanız kalan 500 TL gelirin %25'ni vergi olarak ödüyorsunuz yani 125 TL'sini.

Konu ile alakalı vergisel merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Konu ile alakalı vergisel merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Bireysel hesap açan biri zorunlu olarak şahıs şirketi kurmalı mı? Veya kurarsa muhasebeci tutup manuel olarak mı vergiyi ödemeli veya banka yattığında otomatik mi kesilir bu para.

Evet hocam şirket kurmanız gerekli, manuel olarak aylık vergiler çıkıyor onları ödenemiz lazım, aylık muhasebe ücreti var onu ödemeniz lazım, 29 yaşından küçükseniz genç girişimci desteğinden yararlanırsınız, bunun gibi giderleriniz var, muhasebeciyim başka sorunuz varsa cevaplarım.

Manuel vergiler çıkıyor dediniz mesela bu vergiler nerede görünüyor e-Devlet'te falan mı? Kusura bakmayın gerçekten bilmiyorum ama merakte ediyorum teşekkür ederim.

Muhasebeci yapıyor, bunlar e-Devlet'te vs gözüküyor, vergi dairesi sisteminde de aynı şekilde, ödemediğin takdirde faize bağlanıyor.

Muhasebeci yapıyor, bunlar e-Devlet'te vs gözüküyor, vergi dairesi sisteminde de aynı şekilde, ödemediğin takdirde faize bağlanıyor.

Muhasebeci olmadan yapılır mı normal bir insan bu işi yapabilir mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…