Etüt devamsızlığı aileye bildirilir mi?

LordAngel

Centipat
Daha fazla  
Selam, bu sene LGS sınavına gireceğim, bu yüzden de dershaneye gidiyorum. Dershanenin rehberlik hocası ailemi arayıp etüt isteyip istemediğimizi sormuş ve ailem de eksik konum olmamasına rağmen yazdırmış. Dışarı çıkıp arkadaşlarla gezip etüt bitim saatinde eve dönmeyi planlıyorum. Etüte gelmediğimde aileme bildirim gelir mi?

Ailen sana yatırım yapıyor, karşılığını vermen lazım. Etüt boşuna değil. Gitmeyip dışarı çıkmak hem emeği hem de parayı çöpe atmak demek.

Soruya cevap olarak: Dershane hocası bildirebilir.

Biliyorum, haklısınız ama her hafta “Etüt ister misiniz bu haftaki konularla ilgili?” diye soruyorlar ve benim konu eksiğim yok. Şu an gidip de 5-6 kez dinleyip anladığım konuyu tekrar dinlemek istemedim, o yüzden sordum.

Dershaneden dershaneye değişir; bazıları mesaj atıyor, bazıları etütlerdeki devamsızlığı takmıyor. Eğer diyorsan ki “Ben konularda tamım, eksiğim yok,” bunu ailene kanıtla, deneme sınavlarında falan. O zaman onların izninde etütlere gitmeyebilirsin.

İllaki bir gün öğrenecekler ama etüt kötü bir şey değil iyi bir şey.

Evde çalışacağına gidip orada + ödev + test + bilmediğin soruları anında hocalara sorabilirsin.

Hocam bu dershaneye bağlı bir şey dershaneniz eğer disiplinli bir kurumsa tabii ki de bildirir ama normal bir kurumsa pek takmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…