Kalabalık bir ordu oyunun başlarında avantajlıyken, oyunda teknoloji açısından ilerlediğinizde ordunuzda da çok büyük reformlar ve gelişimler oluyor. 3-4 teknoloji puanı önde olduğunuz bir devleti 10 bin kişilik orduyla, 50-60 bin kişilik ordusunu yenebilecek düzeye bile gelebiliyorsunuz.
Yani kısaca sayının oyun ilerledikçe pek bir önemi kalmıyor. Teknolojide önde olmak, başarılı bir general atamak ve avantajlı olacağınız yerlerde savaşmak savaş mantığının temelini oluşturuyor.
Avantajlı olacağınız yer ise şöyle, mesela bir nehir var oyun içerisinde, o nehrin karşısındaki düşman birliğine saldırırken, nehirden geçmeniz size dezavantaj olacaktır. Bu tarz gerçekçi mekanikler var. Bunlara dikkat edin, karşı tarafa saldırdığınız coğrafi bölge bile çok önemli. Oyundaki dağlar, nehirler, göller falan hepsinin bir işlevi var yani.
Başka sormak istediğiniz bir soru olursa sorabilirsiniz mr. Soprano. İyi sosyaller.