EU4 Düşük GPU Kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

Kalanlı Bölme

Kilopat
Yer
Anamur/Mersin
Esenlikler arkadaşlar. Vaziyet ekteki gibidir. Ne ekran kartı ne de CPU kullanıyor ama FPS'de düşük aynı zamanda. Zannettiğim kadarıyla ekran kartının düşük kullanımından kaynaklı ancak yine de fikirlerinizi almak istiyorum. Bu GPU kullanımını nasıl artırabilirim?

Anormal bir durum yok. Değerler bu oyun için gayet normal. EU4 en üst seviye bilgisayarlarda da (9900K 2080TI bile mesela) bu şekilde çalışıyor. GPU'yu doğru düzgün kullanmayan bir oyun. CPU bottleneck bir oyundur EU4 ama CPU'yu da doğru düzgün kullanmaz. Yüksek FPS ile oynayabileceğiniz bir oyun değil, herkes bu FPS'lerle oynuyor. Alışırsınız bir süre sonra.

Zaman zaman forumda "EU4 düşük FPS" veya "EU4 4x/5x hızda 15 FPS" gibi konular açılıyor fakat bunlar gayet normal. Bu oyun böyle oynanıyor. Daha iyi bir game engine için EU5 bekleyeceksiniz siz de bizim gibi.

1000 saate yakın oyunum var yeni değilim ama donanım yükseltmelerime rağmen bir değişiklik göremedim. Bir de bu yayıncılar ne yapıyor da akıcı oynıyor acaba? SSD önemli herhalde.

1000 saate yakın oyunum var yeni değilim ama donanım yükseltmelerime rağmen bir değişiklik göremedim. Bir de bu yayıncılar ne yapıyor da akıcı oynıyor acaba? SSD önemli herhalde.
Yayıncılar da akıcı oynamıyor. Onlarda da aynı sizin gibi FPS'lerle oynuyorlar. Savaş zamanı 2x/3x, barış zamanı da 3x/4x oynanır bu oyun zaten, düşük hızlarda oynandığı için de FPS dayanılabilecek seviyede olur. Ve aynı zamanda oyunu iyi seviyede oynayanlar/yayıncılar çok pause yaptığı için size öyle geliyor olabilir. Florry yayın yapıyor şu an mesela ve aynı şekilde oyunu devam ettirdiği zaman FPS'in düşük olduğunu görebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…