EU4 koloni tavsiyesi

Yer
Aksaray
Daha fazla  
Osmanlı ile zevkine koloni ideası çıktım ama çok yavaş toprakları alıyor. Kolonici elde etmenin tek yolu idealar mı? Ya da bir yere kolonici gönderip sonra orayı beklemeden başka bir yere yollayarak yapmak falan mantıklı olur mu?

Ülkenin maddi geliri yeterliyse beklemeden başka yere yollayabilirsin hem başka oyuncular veya AIlar almadan yollarını kapamış olursun ancak bir koloni rekabetin yoksa hiç böyle yapıp ülkenin belini bükmeye gerek yok. Kolonici devletler var sen ideaları gittikçe sana ekstra kolonici sağlar bunun dışında benim bildiğim bir şey yok koloni hızı için İspanya'da bir buff vardı galiba bir de Portekiz ve Hollanda'da bir kolonicilik menzili buff ı vardı diye hatırlıyorum. Osmanlı gibi bir ülke oynuyorsan zaten Afrika için veya fantezi yapıp asyaya doğru açılmak için kullanabilirsin ama onun yerine Osmanlı'da her aldığın heri eyalet yapıp, vassallarından ek gelir almanı sağlayan bir idea vardı adını hatırlamıyorum o idea yı alıp en zengin devlet olabilirsin hem diplomasinde iyi oluyor zaten memlük düştükten sonra tüm Müslüman devletler vassalın olmayı kabul ediyor ve yenilmez oluyorsun. Not: Bu son söylediğimi çatışmanın bol olacağı bir multide deneme, üzerler.

Osmanlı ile sadece exploration ve Expansion'dan kolonist alabilirsiniz. Eğer paranız bol ise kolonisti erken çekip yeni koloniler başlatmanızı tavsiye ederim. Para olarak normalde 1 koloni 2 ducat masraf yazarken, kolonist sayısını aşan her koloni öncekinin 2 katı masraf ödüyor.
Örneğin diyelim ki 1 kolonistiniz var.
1 koloni: 2 ducat.
2 koloni: 2 + 4 = 6 ducat.
3 koloni 2 + 4 + 8 = 14 ducat.
Şeklinde gidiyor.

Kolonist ekstradan %settler chance ihtimaline göre her ay fazladan kişi getirebiliyor, kolonist olmayanlar ise kaç Sett'ler diyorsa o kadar kişi getiriyor sadece (+100 Sett'ler yılda 100 Sett'ler demektir). Koloni bölgesi için yarıştığınız birileri var ise ekonominizin kaldırdığı kadar hızlı şekilde 5 koloniye ulaşıp koloniyi kurmak en mantıklısı. Koloni kurulduktan sonra 4-6 ducat subsidize verip koloniyi kendi haline bırakıp diğer bölgelerde koloni başlatabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı