EU4 Osmanlı ordu gücü nasıl artar?

RAMB0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, oyun 1400'lerde başladığında orduyu basıp basıp balkan'lara yürüdüm. Ordu güçlü olduğu için daha oyun başından Macaristanı'ı ortadan ikiye böldüm, Viyana'yı alıp Avusturyayı İngiltere topraklarına doğru ittim. Venedik'i Papalık Devletine yedirdim. Doğuda Memlükleri neredeyse bitirdim. Rusya'yı kurulur kurulmaz parçalara ayırdık. Şu anda sadece İspanya ve İngiltere karşımda durabiliyor. Oyun 1700'lere geldi, devrimler çağı başladı ve ordu gücüm nedense zamanla düştü. Şu anda Avrupa ile savaşa girdiğimde Milan gibi Strazburg gibi garip garip ülkelerin 60K'lık ordusu benim 120K'lık ordumu darma duman ediyor. Teknolojiyi soracak olursanız eşitiz. İdea'lardan üç tane sağlam savaş idea'sı fulledim ama orduda iş yok. Bu sorun neyden kaynaklanıyor acaba? Normal bir oyundan farklı olarak yaptığım tek bir şey var. O da taç topraklarını kendime aldım. Ulemalara vesaire toprak vermedim. Şu anda topraklarımın %75'i benim kontrolümde. Acaba bu mu sıkıntı yapıyor? Bu arada estate'lere hiç bir hak vermedim. Onu da söyleyeyim.

Oyun'u single modda ve dlc'siz oynuyorum. Oyun içinden görüntü alabilirsem yükleyeceğim

Son düzenleme:
Hocam Osmanlı'nın yapısından dolayı, bulunduğu teknoloji grubundan ötürü western teknoloji grubunda olan Avrupa ülkelerinden oyunun ileri yıllarında geride kalıyor. Bu farkı kapatmanın yolu Osmanlı'nın teknoloji grubunun değiştirmek olabilir. Bu dediğim özellik DLC kapsamında olması lazım hangi DLC olduğundan emin değilim. Ama bu teknoloji grubu olayından bağımsız Osmanlı oynarken bu farkı kapatmanın en verimli yolu erkenden genişlemek. Erken aşamalarda ülkelerle arandaki güç farkını açtıysan zaten daha sonralarında önünde durabilecek bir ülke olmaz. Teknoloji olarak üstün de olsalar, askeri olarak moral disiplinde de önde gelseler senin çıkardığın ordu sayısının karşısında pek bir anlamı kalmaz. Ayrıca askeri olarak policylerini planlayarak seçersen o moral ve disiplin farkını da kapatabilirsin. Ama bana Osmanlı'yı nasıl oynarsın diye sorarsan. Erkenden büyüyüp bütün dünyayı eyaletlerime katıyorum. İdea olarak quantity ve quality dışında pek askeri idea almam economi trade gibi idealarla zenginliğime zenginlik katarım. Zaten çok büyük olduğum ve milyonlarca askerim olduğu için 1700'lü yıllardaki teknoloji farkı umurumda bile olmaz. Oyun içinden bir ekran görüntüsü atabilir misin ayrıca dünya ne durumda görmek isterim.

Hocam Osmanlı'nın yapısından dolayı, bulunduğu teknoloji grubundan ötürü western teknoloji grubunda olan Avrupa ülkelerinden oyunun ileri yıllarında geride kalıyor. Bu farkı kapatmanın yolu Osmanlı'nın teknoloji grubunun değiştirmek olabilir. Bu dediğim özellik DLC kapsamında olması lazım hangi DLC olduğundan emin değilim. Ama bu teknoloji grubu olayından bağımsız Osmanlı oynarken bu farkı kapatmanın en verimli yolu erkenden genişlemek. Erken aşamalarda ülkelerle arandaki güç farkını açtıysan zaten daha sonralarında önünde durabilecek bir ülke olmaz. Teknoloji olarak üstün de olsalar, askeri olarak moral disiplinde de önde gelseler senin çıkardığın ordu sayısının karşısında pek bir anlamı kalmaz. Ayrıca askeri olarak policylerini planlayarak seçersen o moral ve disiplin farkını da kapatabilirsin. Ama bana Osmanlı'yı nasıl oynarsın diye sorarsan. Erkenden büyüyüp bütün dünyayı eyaletlerime katıyorum. İdea olarak quantity ve quality dışında pek askeri idea almam economi trade gibi idealarla zenginliğime zenginlik katarım. Zaten çok büyük olduğum ve milyonlarca askerim olduğu için 1700'lü yıllardaki teknoloji farkı umurumda bile olmaz. Oyun içinden bir ekran görüntüsü atabilir misin ayrıca dünya ne durumda görmek isterim.
Erkenden de genişledim aslında. Ama bu genişleme yıllar geçtikçe azalmaya başladı. Topraklarım çok da fazla değil gibi gelebilir ama Avrupa'da bir şehir almak Asya tarafında 10 şehir almakla aynı zorlukta neredeyse. Ve bende koalisyona dikkat ederek neredeyse üç seferden ikisini Avrupa'ya yaptım. Oyunda yeni sayılırım. Bu 12. save'im ve bunun da patlamasını istemiyorum açıkçası. (Fotoğraflarıda ki 40K'lık Nitra ordusuna karşı 120K'lık Kostantiniyye savaşını da kaybettiğimi söyleyeyim. İncelerken görürsünüz zaten :))

Buyurun hocam: Tüm detayları attım.

Dosya Ekleri

• eu4_3.png
    eu4_3.png
    946,2 KB · Görüntüleme: 125
  • eu4_4.png
    eu4_4.png
    919,9 KB · Görüntüleme: 100
  • eu4_5.png
    eu4_5.png
    982,9 KB · Görüntüleme: 83
  • eu4_6.png
    eu4_6.png
    1 MB · Görüntüleme: 70
  • eu4_7.png
    eu4_7.png
    1 MB · Görüntüleme: 57
  • eu4_8.png
    eu4_8.png
    1 MB · Görüntüleme: 65
  • eu4_9.png
    eu4_9.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 86
Hocam bulunduğun yıla da bakarak söylüyorum boyut olarak iyisiniz ama çok daha fazla genişleyebilirdiniz. Genişleme konusunda yavaş kalmış olacaksınız ki Avrupa'daki toprakların developmenti artmış ki çok az bir toprak bile alsanız koalisyon oluşuyordur. Bunun için oyunun başında bir Avrupa'ya bir asyaya bir Afrika'ya sürekli savaştan savaşa koşup agresif büyümeyi de dağıtmış olmanız gerekiyordu. Sonra dönüp bu süreci tekrar edeceksiniz. Ordu sayınız da oldukça yetersiz çok daha küçük devletlerde bu kadarın fazlasında asker çıkarabilirsin. Örnek olarak kendi savelerimden birine bakabilirsin. Ekonomik olarak yine çok iyi gelişememişsin aramızda 100 yıldan fazla olmasına rağmen topraklarıma development bastığım için nasıl bir gelirim olduğunu görebilirsin. Ayrıca estatelerle aranı iyi tutman çok önemli. İlişkilerinin %30'un üstünde tutman lazım. +1 monarch puanı oyunun en başından hepsinden alman lazım teknoloji olarak çok faydasını görürsün. Onun dışında inceleyip yararlı estateleri de alabilirsin. Estatelerin üstündeki 3 seçenekten ortadaki call diet seçeneğini de 5 yılda bir yapıp estatelerle aranı iyi tutabilirsin. Genel olarak oyunu öğrenme aşamasındasın belli ki oynamaya devam et, ilgilenirsen multiplayer lobilerine katıl. Çok fazla şey öğrenebilirsin. Oyunun tadını tam manasıyla almak istiyorsan da DLC'leri kesinlikle almanı tavsiye ederim. Fiyatları uçtu evet ama oyun deneyiminin büyük kısmı DLC'lerde. En azından 1 aylık abonelik alıp denemeni tavsiye ederim. YT'de art of war ve confundes kanallırının rehberleri de sana bir şeyler katabilir eğer oturur izlerim dersen.

1724334242146.png

1724334271489.png

1724334302360.png

1724334389372.png

Hocam bulunduğun yıla da bakarak söylüyorum boyut olarak iyisiniz ama çok daha fazla genişleyebilirdiniz. Genişleme konusunda yavaş kalmış olacaksınız ki Avrupa'daki toprakların developmenti artmış ki çok az bir toprak bile alsanız koalisyon oluşuyordur. Bunun için oyunun başında bir Avrupa'ya bir asyaya bir Afrika'ya sürekli savaştan savaşa koşup agresif büyümeyi de dağıtmış olmanız gerekiyordu. Sonra dönüp bu süreci tekrar edeceksiniz. Ordu sayınız da oldukça yetersiz çok daha küçük devletlerde bu kadarın fazlasında asker çıkarabilirsin. Örnek olarak kendi savelerimden birine bakabilirsin. Ekonomik olarak yine çok iyi gelişememişsin aramızda 100 yıldan fazla olmasına rağmen topraklarıma development bastığım için nasıl bir gelirim olduğunu görebilirsin. Ayrıca estatelerle aranı iyi tutman çok önemli. İlişkilerinin %30'un üstünde tutman lazım. +1 monarch puanı oyunun en başından hepsinden alman lazım teknoloji olarak çok faydasını görürsün. Onun dışında inceleyip yararlı estateleri de alabilirsin. Estatelerin üstündeki 3 seçenekten ortadaki call diet seçeneğini de 5 yılda bir yapıp estatelerle aranı iyi tutabilirsin. Genel olarak oyunu öğrenme aşamasındasın belli ki oynamaya devam et, ilgilenirsen multiplayer lobilerine katıl. Çok fazla şey öğrenebilirsin. Oyunun tadını tam manasıyla almak istiyorsan da DLC'leri kesinlikle almanı tavsiye ederim. Fiyatları uçtu evet ama oyun deneyiminin büyük kısmı DLC'lerde. En azından 1 aylık abonelik alıp denemeni tavsiye ederim. YT'de art of war ve confundes kanallırının rehberleri de sana bir şeyler katabilir eğer oturur izlerim dersen.

Eki Görüntüle 2291049

Eki Görüntüle 2291050

Eki Görüntüle 2291051

Eki Görüntüle 2291054
Teşekkürler hocam, anladığım kadarıyla bu save için yapabileceğim bir şey yok. Oyun bitene kadar topraklarımı korumaya çalışacağım o halde. Daha sonra da tavsiyelerinize uyarak 13. save'imi açacağım. Youtube videoları pek bana göre değil, beni sıkıyor oyun videoları. Umarım bu sefer başarırım. Her save farklı bir sebepten dolayı patladı. Hatta yanılmıyorsam 9. save'de Ortodoks isyancılarına yenilmiştim ve Ortodoks dinine sahip bir Osmanlı ile oyuna devam etmiştim :) Tekrardan teşekkürler

Teşekkürler hocam, anladığım kadarıyla bu save için yapabileceğim bir şey yok. Oyun bitene kadar topraklarımı korumaya çalışacağım o halde. Daha sonra da tavsiyelerinize uyarak 13. Save'imi açacağım. YouTube videoları pek bana göre değil, beni sıkıyor oyun videoları. Umarım bu sefer başarırım. Her save farklı bir sebepten dolayı patladı. Hatta yanılmıyorsam 9. Save'de ortodoks isyancılarına yenilmiştim ve ortodoks dinine sahip bir Osmanlı ile oyuna devam etmiştim :) tekrardan teşekkürler.

Rica ederim hocam herhangi bir sorunuz olursa konu açıp beni etiketlemekten çekinmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı