Avusturya ile ilk 10-15 yıl önce bohemia sonra da macarları (tercihen Event ile) pu'nuza alacaksınız, özellikle Bohemia'yı alınca zaten herkesin AE'si 50'ye yaklaşıyor, bu ikisini aldıktan sonra yatışmaya başlayınca venedik trade Node'si için venedik ile savaşıp orayı domine edip ekonomiyi toparlamak en mantıklısı. Dominion DLC'si var ise zaten Bohemia'yı pu yaparken başkentini elinden alıp oradaki great wonder ile imperial authority artışı bonusunu kullanmak da bir strateji (ama AE daha çok artar ve önce oranın dinini değiştirmeniz gerekli). Tabii, balkandaki ufak devletler hep ortodox olduğu için onları istediğiniz zaman vurabilirsiniz, kimse takmaz onları

. Kısacası Avusturya'da imperial Authority'i artırırken görevleri takip edin, bohemia, macarlarlar, Polonya (Litvanya'da eğer Pu'su altındaysa), castille (dolaylı yoldan aragon, napoli ve Portekiz) hepsi pu'nuza düşebilir. Sadece castille Event ile von habsburg alıyor tahtına, o garanti değil.
Orta doğuya gelirsek:
- Timur'lar, önceki mesajımda bahsettim zaten.
- Memlük, onlara da dominion DLC'si ile bir sürü yenilik geldi, çok hızlı bir şekilde süveyş kanalını yaptırabiliyorlar mesela.
- Ak ve kara koyunlu, güzel atlı bonusları vardı her ne kadar horde olmasalarda.
- Ajam veya Timur ile pers devletini kurabilirsiniz.
- Uzbek ve oirat güçlü horde seçenekleri, Moğol imparatorluğu'nu kurabiliyorlar.
Aklıma bunlar geldi şimdi, spesifik bir bölge, ülke veya oynanış tarzına göre bir ülke isterseniz hatırladığım kadarı ile yazabilirim, birkaç aydır oynamıyordum hafızam çok taze değilmiş onu fark ettim

.