Euro birliğine girilir mi?

AB üyeliğiyle alakası yok benim yazdığım konun. AB üyeliği tamamen ayrı bir konu. Euro kullanmaktan bahsettim ben. AB’ye katılmak tabii ki bizim işimize gelir. Hem hukuk devleti olmaya bir adım yaklaşırız. Ama Euro kullansan ne kullanmasan ne. Bu arada AB’ye alınmayız. Alınırsak Euro değer kaybeder. Yunanistana zaten güçlü ülkeler destek sağlamakta. En basitinden Yunanistan 2 gibi bir şey gibi düşünülebilinir TR’nin katılımı.
Ben de öyle düşünüyorum. Yunanistan iflas etti ona rağmen aldığı desteklerle ekonomisi bizden kat kat iyi. Ab şartları sayesinde ülke içi şeylerde de çok düzelme olur. Para birimi olarak elbet birşey değişmiyor alım gücü gerek.

Ben de öyle düşünüyorum. Yunanistan iflas etti ona rağmen aldığı desteklerle ekonomisi bizden kat kat iyi. Ab şartları sayesinde ülke içi şeylerde de çok düzelme olur. Para birimi olarak elbet birşey değişmiyor alım gücü gerek.
AB'nin gözünde Türkiyenin tıpkı Yunanistan gibi "Küçük şımarık çocuk" konumunda olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. AB hiçbir şartta Türkiye'yi kollamaz. En iyi senaryoda bile Türkiyede bir şeylerin düzelmesi için AB bir sebep değil sonuç olacaktır.

AB'nin gözünde Türkiyenin tıpkı Yunanistan gibi "Küçük şımarık çocuk" konumunda olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. AB hiçbir şartta Türkiye'yi kollamaz. En iyi senaryoda bile Türkiyede bir şeylerin düzelmesi için AB bir sebep değil sonuç olacaktır.
Birliğe girersek kollar. Kısır günü yapmaya girmiyorlar heralde o birliğe. Yunanistan kadar yardım ederler mi orasını bilmem ama bir durumda yardım etmek zorundalar. Böyle olacak olsaydı Nato'da sözümüz geçmezdi o zaman.

Birliğe girersek kollar. Kısır günü yapmaya girmiyorlar heralde o birliğe. Yunanistan kadar yardım ederler mi orasını bilmem ama bir durumda yardım etmek zorundalar. Böyle olacak olsaydı Nato'da sözümüz geçmezdi o zaman.
Dediğim gibi en iyi senaryoda bile AB, Türkiyede olacak iyi şeylerin bir sebebi değil bir sonucu olacaktır. Tabii ki AB, Türkiyenin sahip olduğu kaynaklardan faydalanmak için Türkiyeyi de ayrı bir noktaya koyacaktır. Ama biz onlardan biri değiliz. Onlarla oturduğumuz masa ortak değerler için olmadı ve olmaz hiçbir zaman. Devletler arenasında durum hep böyledir, ilişkiler karşılıklı çıkarları sürdüğü sürece devam eder, çıkarlar tehlikeye girdiği zaman ise, "Birlik" kelimesinin anlamını kontrol etme zamanı gelmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı