Eurogamer, Kingdom Come: Deliverance'da woke yok diye oyuna 60 verdi

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Aynı site Dragon Age: Veilguard'a 100 vermişti ki o oyunun woke konusunda ne kadar arşa çıkmış bir iş olduğunu woke mevzusunu destekleyen içerik üretici ve tüketicilerinin bile o oyunun senaryosuna laf etmesinden anlayabilirsiniz. Kingdom come ise tam tersi.

İncelemeye yazan kadın, oyun zor ve oyunu yapanların arasında gamergate olayına destek olanlar var diye (yani olay kişiselleşmeye girmiş) oyuna kötü yorum yapmış. Kadın woke destekçisi ve oyunlarda azınlık gruplara karşı daha az şiddet olmasını savunuyor. Oyunu yapanlar ise gerçekçilik takıntısı olan insanlar ve oyun Orta Çağ'da geçiyor.

Kısacası, inceleme yazarı olayı profesyonel olmayan biçimde kişisel bir olaya değindirmiş ve oyuna woke yok diye 60 vermiş. Ayrıca kullanıcı yorumlarına göre yazar ilk oyunu oynadığını söylemesine rağmen oynamamış.

Eurogamer, son 4 yıldır kişi kalitesine değil ideolojiye göre çalışan alan biri ve bu açıkça biliniyor.
yani şirketin şu anki durumunda kaliteli iş yapan insanlardan çok kalitesiz ama Joe Biden dönemi yaygınlaşan woke destekçisi insanlar var.

Gamergate olayı nedir:
Feminizm ve çeşitlilik(diversity yani ırk, din, dil, ten rengi, cinsel yönelim vb. çeşitlilik) karşıtı, sağcı bir Online taciz kampanyasıydı. Kampanya daha çok oyun sektöründeki kadınları hedef alan bir işti.

İncelemeyi kendiniz okumak için:

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin komiği oyunda eşcinsel romance ve Yahudilere yardım etmek gibi bir şey varmış diye okudum. Eurogamer'a göre her oyunda pembe saçlı, obez bir trans olması gerek herhalde. (Woke destekleyen biri olarak yazıyorum.)

Bu basında birçok kuruluşun aynı ideolojilere ve fikirlere, aynı favori oyunlara sahip olması aslında basının fikirlerinin önemsiz olduğunu kanıtlar nitelikte. Farklı fikirlere sahip, farklı oyun türlerine ilgili insan yok. Bu metascore etkileyen basın kuruluşları büyük oranda Amerika ve Avrupa'dan geliyor mesela. Japonya'da, Kore'de falan metascore etkileyen kaç kuruluş var? Bu adamların aynı coğrafyadan gelmesi de sıkıntı. Türkiye'den de Ataria dışında metascore etkileyen bir kuruluş hatırlamıyorum. Bu insanların bu kadar aynı kişiler olması basının başka oyun türlerine, fikirlere ve ideolojilere ne kadar kapalı olduğunu gösterir nitelikte. Ciddiye almayın bunları. 70 puan alıp çok sevdiğim oyunlar da, 95 alıp hiç sevmediklerim de var. Sevdiğim birkaç yabancı içerik üreticisi dışında güvenmiyorum incelemelere. Anca teknik kısımda falan ciddiye alırım.

Ancak teknik kısımda falan ciddiye alırım.
Teknik kısımda da pek ciddiye almaya gerek yok. Sadece basın tarafı değil içerik üreticisi tarafı da sponsor ile elde ettiği 4090, 5090 gibi kartlarla oynuyor her oyunu ve bu kişilere her üst seviye ürün bedavaya geldiği için teknolojiler, grafik ayarları vs. konularında zırcahil oluyorlar (Türkiye tarafında sponsor kaybetme korkusundan yapılan yalakalıkları vs. göz ardı ediyorum). Teknik kısımda güveneceksen Daniel Owen, Karan Benchmark(Bu adamın videolarında sabitlediği yorumu okuman lazım, doğrudan videoda neyin ne olduğunu anlatmıyor, sadece benchmark testi yapıyor) ve BenchmarKing'e güvenebilirsin.
Bazıları Zwormz'yi de seviyor ama videolarında sadece test yapıyor olması ve testlerde önceliği 5090 ve 5080 gibi az kullanıcılı kartlara vermesi benim gözümde düşürüyor onu. Ayrıca real life situation testi yapmıyor.
Şimdi aklıma geldi. Bu tarz kanallardan hangileri işe yarar, hangisine ne için bakmak lazım diye bir rehber hazırlanabilir. Forumda bilgisi olmayan çok var.

Bilindik inceleme sitelerinin kendilerini böyle rezil edip bunca yıl edindiği bütün saygınlığı hızlı bir şekilde kaybetme hevesini anlayamıyorum. Neden kendi duygularının ve düşüncelerinin bir video oyununda tescillenmesi ihtiyacı duyuyorlar acaba. En sonunda kendilerini o kadar batıracaklar ki yaptıkları incelemeleri kimse umursamayacak, verdikleri puanlara kimse bakmayacak ve parasızlık yok olup gidecekler. Bu tarz sitelerin oyun incelemelerini umursayan kaç kişi kaldıysa onları da böyle yapa yapa kaçıracaklar. Eskiden bir oyunu almadan önce sitelerin ve içerik üreticilerin o oyun hakkında yaptıkları incelemelere göz gezdirirdim şimdi oynanış videosunu biraz izleyip geçiyorum. Umarım şirketler bir an önce sırf "çeşitlilik" olsun diye olsun diye işi yapmaya uygun olmayan kişileri almaktan vaz geçerler ve işini düzgün, kaliteli yapacak olan kişileri tercih etmeye dönerler.

Bu dönemin aptallığı woke oldu. Bazı iyi oyunlar ve film/dizilerin eskiden çekilmiş olmasından memnunum. Bu dönemde hepsini b.k ediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı