Ev için hangi NAS sistemi kullanılmalı?

celibar

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, evde bir tane NAS sunucu kurmak istiyorum. Oluşturduğum kullanıcılar sunucuya dosya yükleyip silebilecek. Farklı ağlardan sunucuya erişebilecekler. Bazı NAS sistemlerini inceledim fakat hep masaüstü anlatımları var. Farklı ağlardan farklı kullanıcılardan bahsedeni bulamadım. Hangi NAS'ın böyle bir desteği var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek bilgili değilim ama basit olarak düşünürsek sunucuyu genel ağa yaymak isterseniz kendi özel ağınızdan dışarıya açılan bir kapı yani port olması lazım. Bunun için de ISS'nizden aylık belirli bir ücretli statik ip hizmeti almalısınız. Bu hizmeti aldıktan sonra nasıl bir sistemle kendi iç ağınızda kullanacaksanız sunucuyu onu dışarıya açmalısınız.

Farklı ağlardan kast edileni açar mısınız? Eksik bilgi var sorunuzda

Diğer kişiler uygulama üzerinden kendi telefonunun internetiyle veya başka Wi-Fi internetiyle dosyalara erişebilsin istiyorum.

Bunun için IP'yi ya sabitleyeceksiniz ya da değişen IP de dinamik DNS kullanarak güncelleyeceksiniz. Ama öncesinde ISP'den aldığınız IP'nin gerçek bir IPv4 olması gerekiyor. Paylaşımlı IP'ler ile bunu yapamazsınız. Cihazların kendi yazılımları var bunları yapmadan bluta bağlayıp o yazılım ile haklarınız doğrultusunda buna erişim veriyor. Qnap, asustor, ZyXEL de vardı gördüklerim.

Synology, Qnap gibi sistemlerin hangilerinin buna destek verdiğini öğrenmek. Synologynin yazılımını pc'ye kurdum. Quikconnect uygulamasına üye olmaya çalışınca cihaz seri kodunu istedi. Bunun gibi diğer kişilerde de seri kodu istemeyecek bir sistem bakıyorum.

Cihaz olmadan bağlantı kuramazsınızki.

@BeyazAslan hangi nas sistemi birden fazla kullanıcıya dışarıdan erişime destek veriyor onu öğrenmek istiyorum. Ona göre cihaz alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…