Ev için Wi-Fi 6 mesh modem ve router tavsiyesi

Makaleler
2
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Merhaba,

TurkNet'in 100/8 Mbps'lik VDSL hattını kullanıyorum. Kablolu internette bir problem yaşamıyorum, fakat ev halkı bende dahil Wi-Fi'den sosyal medya, görüntülü görüşme, YouTube gibi kullanımları yaparken internet kopmaları ve videolarda donma yaşıyoruz. Bunun için mesh sistem kurmak istiyorum. Bana hangi sistemi kurmam gerektiği konusunda yorumlarınızı paylaşmanızı rica ederim.

2 kat için kurulumu yapılması lazım.

ASUS sistem olarak aşağıdaki cihazları buldum. Toplam sistem 5430TL.

İlk olarak 4500 TL bu ürünü düşündüm modem olarak ama bunun arkasında RC-12 telefon girişi yok sanırım modem olarak kullanılmaz bu cihaz.

Alternatif modem 4000 lira bu model.

Router olarak da aşağıdaki 1430 lira ASUS router var.

TP-Link sistem olarak aşağıdaki cihazları buldum. Toplam sistem 4817 TL.

TP-Link'den de bulduğum Wi-Fi 6 destekli modem 3142TL.

Router olarak da bu aşağıdaki ürün var 1675TL.

Bu kadar pahalı routerlar gerekli mi? 400 liraya 2 tane router alıp ana modemden kabloyla ikisine de kablo çeker kullanırsınız. Zaten paketinizden kaynaklı Ultra yüksek hız alma derdiniz yok.

Wi-Fi sorunlarından çok çektim tek seferde alıp ileriye yatırım olması amacıyla da Wi-Fi 6 destekli olsun istiyorum. Bağlanan cihaz sayısı zamanla çok artıyor o yüzden bu kadar yüksek meblağlara çıkıyorum 6-7 sene kafam rahat olsun. İleride de TurkNet'in kendi altyapısı gelirse 1gbit hattı kullanırız teknoloji hızla ilerliyor.

Mesh sistem için Keenetic markasını öneririm. Halihazırda kullandığım marka.

Hangi modelleri kullanıyorsunuz ayrıca ben Wi-Fi 6 destekli olsun istiyorum. Wi-Fi 6 desteği var mı acaba? Mesh olarak kullandığınız cihazlar birbirine kablo ile mi kablosuz mu bağlanıyor?

Wi-Fi sorunlarından çok çektim tek seferde alıp ileriye yatırım olması amacıyla da Wi-Fi 6 destekli olsun istiyorum. Bağlanan cihaz sayısı zamanla çok artıyor o yüzden bu kadar yüksek meblağlara çıkıyorum 6-7 sene kafam rahat olsun. İleride de TurkNet'in kendi altyapısı gelirse 1gbit hattı kullanırız teknoloji hızla ilerliyor.

Hangi modelleri kullanıyorsunuz ayrıca ben Wi-Fi 6 destekli olsun istiyorum. Wi-Fi 6 desteği var mı acaba? Mesh olarak kullandığınız cihazlar birbirine kablo ile mi kablosuz mu bağlanıyor?
Benim kullandığım model Omni. Modemden kablo ile odama internet sağlıyorum. Wi-fi 6 hakkında bilgim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı