Ev imkanlarıyla BIOS güncellemesi yapılabilir mi?

Bütçe
300-500

InfluxAlp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SanDisk SSD PLUS 240GB/ WDC WD10EARX-00PASB0
NVIDIA GeForce GTX 970
MSI H110M PRO-VD PLUS
INTEL İ3-7100
16 GB RAM
Meslek
Junior Developer
RAM
16 GB DDR4
İşlemci
R5 5600
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem toplayacağım bu akşam. B550M DS3H anakart aldım bir de Ryzen 5 5600 işlemci GTX 970 de ekran kartım var. Bunları akşam toplayacağım ama BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Son sürüm kullanmanın bir zararı olmaz diye düşünüyorum evde kendim BIOS güncelleyebilir miyim? Bilgisayarcıya götürdüğümde 450 TL para istiyor bu fiyatta bana aşırı fazla geldi daha önce hiç BIOS güncellemedim evde kendim yapabilir miyim?

BIOS güncellemesi çok basit birşey ekstra ücret ödemeye hiç gerek yok. Youtube üzerinde bu konuda birçok video var, anakartına uygun olan videoyu izleyip kolayca bios güncellemesi yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski bir video fakat işinize yarar.

Eski BIOS'larda flasha yuklemek lazim yenileri bilmiyorum ama bilgisayarciya vs goturme YouTube'da onlarca video var.

BIOS güncellemesi çok basit bir şey ekstra ücret ödemeye hiç gerek yok. YouTube üzerinde bu konuda birçok video var, anakartına uygun olan videoyu izleyip kolayca BIOS güncellemesi yapabilirsin.

Ekran kartı biosunuda güncelleyebilir miyim?

Anakartımın üzerinde bir tuş var Q flash BIOS diye geçiyor ismi galiba o tuş tam olarak ne işe yarıyor?

Anakartımın üzerinde bir tuş var Q-Flash BIOS diye geçiyor ismi galiba o tuş tam olarak ne işe yarıyor?

Toplanmış bir sistemde ya da sadece anakart gücünü sağlayarak, işlemci dahi olmadan ilgili USB soketine içinde BIOS dosyası olan bir USB sürücü takıp o tuşa basarsanız, BIOS güncellemesi yapılacaktır.

B550M S2H için şu konuda anlatılmış, siz sadece B550M DS3H için olan BIOS dosyası ile yapmalısınız. Diğer adımlar benzerdir.

Bana B550M DS3H'ın BIOS indirme linkini atabilir misiniz son sürümünün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…