Ev interneti için hangi operatör iyi?

Daha fazla  
Merhaba, evin altyapısını sorguladığımda alınabilen maksimum hız 1000 Mbps gözüküyor ve sanırsam bu altyapı daha 2 ay önce civarı geldi.
Size göre 1000 Mbps almaya değer mi ve hangi operatörü tercih etmeliyim?

Eğer TT fiber altyapısı geldiyse 1000 Mbps için Türk Telekom'un kendisinden ev interneti bağlatmanızı öneririm çünkü zaten 500 Mbps ve 1000 Mbps hızlar için altyapıyı kullanan diğer sağlayıcılar ile arada pek fiyat farkı olmuyor.

Evet TT altyapısı.
Ayrıca altyapı daha yeni olduğu için internetin bağlatılmasında gecikme yaşanır mı?

Evet TT altyapısı.
Ayrıca altyapı daha yeni olduğu için internetin bağlatılmasında gecikme yaşanır mı?
Eğer altyapı tamamen kullanıma hazır ise gecikme yaşanmaz.

Bazen altyapı hazır olmasa bile başvurular erkenden aktif edilebiliyor, bu durumda kurulum ekibi gelip altyapının hazır olmadığını görünce geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu durumları mesela dışarıdan gelen kablonun binaya çekilip, OFDK'nin (optik fiber dağıtım kutusu) henüz takılmamış olması, her şey hazır olmasına rağmen hatta henüz sinyal verilmemiş olması gibi örneklerle açıklayabiliriz.

Yani ben altyapının sadece toprağa gömüldüğünü gördüm haricinde bir pano falan takılmadı.
Birde modemi başka bir yere koymam gerekebilir o fiber kablosunu uzatamayız değil mi?

Yani ben altyapının sadece toprağa gömüldüğünü gördüm haricinde bir pano falan takılmadı.
Bir de modemi başka bir yere koymam gerekebilir o fiber kablosunu uzatamayız değil mi?
Kutu binanın farklı bir yerine takılmış olabilir. Giriş katlara, varsa eksi katlara bodruma, sistem/elektrik odasına yerleştirebiliyorlar.

Ayrıca eve gelen kablo uzatılabiliyor, bunun için aparatlar var. Hatta kurulum yapılırken kabloyu da çekerlerse (bazı konumlarda daireye çekilecek kabloyu sizin çekmeniz/elektrikçiye çektirmeniz istenebiliyor) kabloyu uzun bıraktırmaya çalışın. Bazı ekipler kablonun başına iş gelir de arıza kaydı açarsanız diye korkup kabloyu çok kısa, hatta hemen daire girişinde bırakıp sizi cihazları oraya yerleştirmek zorunda bırakabiliyor. Böyle bir şey yapmalarına izin vermemeye çalışın.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…