Ev İnterneti Önerisi

Ragnarsson

Kilopat
Ben Bandırma’da ikamet ediyorum daha yeni taşındım. Taşındığım bina da henüz yeni olduğu için apartmanda fiber panosu yok. O yüzden ne yapsam bir türlü karar veremedim. Turkcell Superbox’ın altyapıya ihtiyaç olmadan kullanıldığını gördüm fakat hakkında çok şikayet olduğu içinde içim elvermiyor. Sizce normal ADSL/VDSL kullansam çok mu yavaş olur, fiberle arasında çok büyük bir fark var mıdır? Örneğin; CS GO, PUBG oynarken ya da 1080P film izlerken sıkıntı yaşar mıyım?

Altyapınız iyi ise yaşarsınız ya da yaşamazsınız. Kötü ise yaşarsınız.

Memleketin yüzde 80 den fazlası ADSL/VDSL İnternet kullanıyor bu arada hatırlatayım.

Hız sorgulama yapabilirsiniz. Yada komşularınızdan hangi hızda internet kullandıklarını öğrenebilirsiniz.

Fiber Türkiye'de çok önemli bir şey değil, 100 Mbps üstü vermediği için VDSL'den hiçbir farkı yok. Altyapın iyiyse VDSL bağlantı yaptır mis gibi kullan. Türkiye'de hız sınırı var o yüzden fiber İnternet'in hiçbir değeri yoktur, iyi altyapıya sahip VDSL daha uygun maliyetli ve pratiktir. Turkcell superbox hiç bulaşma, o kadar para verilmez. Daha doğru düzgün telefon çekmiyor, baz istasyonundan İnternet nasıl versinler. Hızda oynamalar ve ping olması kaçınılmaz bir şey doğal olarak. Fiber destekli modem al ileride sistem kurulunca dönüş yaparsın.

Normal ADSL/VDSL kullansan yavaş olacağını düşünmüyorum. Yan komşum Turkcell Superbox kullanıyor. CS GO'da ben 60-70 ping'le oynarken kendisi 110-120 ping civarında oynamaya çalışıyor.

Adsl 16 mbps ile stabil bir internette hiç bir sorun yaşamazsınız yazdığınız şeylerde. Ve bu arada netspeed oneririm inceleyin derim.

Daha önce Türktelekom kullanan birisiydim daha sonra farklı sebeplerden kulanmayı bıraktık. Vodafone denedik 1 ay boyunca kurulum bile yapamadılar en son araştırırken Türknet e denk geldim hızlı şekilde kurulum sağlıyorlar kotasız ve tahhütsüz şekilde denemeni tavsiye ederim iptal etmek istersen ücret istemiyorlar zaten ve kıyaslama yaparsam Türktelekom kullanırken download hızım 500 taş çatlasın 800KB/S oluyordu fakat türknete geçtiğimden beri hız testlerinde 10 Mbs altına inmiyor genelde 10 üstü oluyor tavsiye ederim pişmanlık duymazsın.Ben sürekli film izliyorum youtube'da çok takılıyorum ve gayet hızlı bir şekilde istediğim çözünürlükte izliyorum.

Tam yardımcı olamam ama Superbox tavsiye etmiyorum çünkü 1 yıllık sözleşme yapıyorlar ve ederinden pahalı.

Normal ADSL/VDSL kullansan yavaş olacağını düşünmüyorum. Yan komşum Turkcell Superbox kullanıyor. CS GO'da ben 60-70 ping'le oynarken kendisi 110-120 ping civarında oynamaya çalışıyor.
Süperbox hayallerimi de bitirdin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…