Ev İnterneti Tavsiyesi

Hder

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda Türk Telekom kullanıyorum. Değerlerimi falan aşağıya atacağım, hiç memnun değilim hizmetlerinden ve hattından. Netspeed sağlayıcısını duydum, iyi olduğu falan söyleniyor. Türk Telekom'un hizmetinden memnun olmadığım için tüketici hakları yolu ile iptal ettirmeye çalışacağım çünkü saçma şekilde 2000-3000 ms ping çıkıyor kendi kendine akşamları ve bunu anlamak istemiyorlar. Modemi kapatıp açıyorum düzeliyor 5-10 dakika sonra yine başlıyor. Gidip hattımı 16 dan 12 düşürdüler, böyle daha iyi deneyin falan diye daha beter oluyor. Değerler daha da düşüyor aksine ve altyapı kaynaklı diyen saha ekibi benim arıza kayıtlarımı müşteri kaynaklı olarak kapatıyor. Ankastreden modeme Cat6 çektirdim ankastre modem baktırdım hiçbir problem yok. Modemi de zaten değiştirdik, denedik değişen bir şey yok. Yani nasıl bir yol izlemeliyim? Türknet müşteri hizmetleri yok diyorlar geceleri ping problemi hız problemi var diyorlar. Çoğu kişi öneriyor, çoğu kişi önermiyor.A rada bugta kaldım yani :) Netspeed mi, Türknet mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
12 Mbps'e düşürmeleri normal çünkü hattınız kaldırmamış. Yüksek ping sorununun hattan kaynaklı olduğuna emin misiniz peki? Bilgisayarınızda arkada bir şeyler iniyor olabilir mi?

WiFi'ı kapatıp sadece tek bilgisayar deneyin, görev yöneticisinden ağın kullanılmadığına emin olun. Hala ping sorunu var ise hat kaynaklıdır.

Açıkçası eski bir binadaysanız ankastreden itibaren tekrar kablolama işe yarayabilir, lakin siz onu yapmışsınız. Onun dışında Netspeed veya Türknet'e geçmek sizin sorununuzu çözmez. Sonuçta aynı kablolar verecek size interneti.

Port değişimi talep edin. Sorununuzu çözebilir.

Hat kaynaklığı oldu kesin her akşam aynı saatler ile başlaması normal değil sonuç olarak indirme yapsa bile bu her akşam aynı saate denk gelmez 1 gelir 2 gelir 12 Mbps max 15 alabilirsin olarak gözüküyor 16 mbps çekildiği zaman 18 mbps çıkıyor mesela değer. Ve şöyle bir durum var superonline vdsl hat desteği sunmuştu bana ama türktelekom sunamıyor aynı alt yapıda :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı