Ev İnternetinde Öncelikli Cihaz Atama

herbalife_TR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Ev interneti için kullandığım modeme hem kablolu hem de kablosuz olarak 4-5 cihazla bağlanıyorum.
Çocuklar ve eşim video izlemek için, ben de kablolu olarak bağlanıp online FIFA 19 için bağlanıyoruz.
Ben online maç yaparken internetin kullanımının öncelikle bilgisayarımdaki kablolu bağlantıda olmasını ve internet akışının en çok bu bağlantıda gerçekleşmesini, diğer bağlantıları ikinci plana atmasını istiyorum. Böyle bir durum mümkün mü? Mümkünse bunu nasıl sağlarım.
Teşekkür ederim.

Modem arayüzünde QoS seçeneği varsa yapmanız mümkün. Kendi kullandığım modemde QoS menüsünde Band genişliği kontrolünden hem IP adresine göre hız hem de öncelik atayabiliyorum.

Teşekkür ederim ama ben TILGIN modem kullanıyorum TTNET yüzünden. Fiber internette başka modeme izin vermiyorlar ve bence rezalet bir modem. Arayüze girdiğim zaman QoS gibi bir menü ya da seçenek yok. Online oyun oynamak bu ülkede gerçekten ızdırap. Yok mu yahu adam gibi çevrimiçi FIFA 19 oynamanın bir yolu ?

Aynı sorun bende de var. Ben sorunumu bandwith destekli acces point alarak çözdüm. Ana modemi sadece ben kullanıyorum. Diğerleri ise accespointten düşük hızda internete erişim sağlıyorlar.

Aletin markasını paylaşabilir misiniz ?
Bir de çözdüm derken nasıl bir sorununuz vardı ?

Aletin markasını paylaşabilir misiniz ?
Bir de çözdüm derken nasıl bir sorununuz vardı ?
Online oyunların hepsinde ping yapıyordu. Elimde de boşta duran Airties Air-4310 duruyordu. Böyle bir çözüm buldum. Acces pointin tek sıkıntısı tekli olarak hız ayarlayamama. Toplu olarak ayarlayabiliyorum.

Herhangi bir modem ile bu sorunu çözebilir miyim yani ?

Bandwith ayarlama ve köprü modu özelliği var ise olabilir.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar ben derdimi tam olarak anlatamadım ama affınıza sığınarak bir daha deneyeceğim. Şimdi ben online oyun oynuyorum ve evde 3-4 farklı cihaz daha benimle aynı interneti kablosuz olarak kullanıyorlar. Ben kablolu olarak interneti kullanıyorum. Benim isteğim bu 3-4 cihazın internet hızını kısıtlamak ve internetin büyük bölümünün bana hizmet etmesini sağlamak. Fiber internet kullanıyorum ve modemim TILGIN modem.
Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı ?

Son düzenleme:
Öncelikle hangi marka modem kullanıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…