Ev su tesisatı kaçağının tadilatı minimum ne kadara yapılabilir?

268227

Kilopat
Her Türk ailesinin yaşadığı durum sonunda bizim de başımıza geldi, alt komşumuza banyo tarafından su damlıyormuş. Sorun şu ki evde olmadığımız halde ve banyoyu 1-2 gün hiç kullanmadığımız halde aktif şekilde damla damla su akıntısı olduğu şikayetiyle alt komşu kapımıza geliyor. Dolayısıyla derzden veya silikondan su kaçırma söz konusu değil. Bir tesisatçı ile görüştüm, temiz su gelir giderlerinde kaçak olabilir cihazla tespit yapmamız gerekiyor dedi. Cihazla kaçağın tespiti 600 TL civarında. Olası bir temiz su tesisatı kaçağı tahminen bana ne kadara patlar? Yakın zamanda bu durumu yaşamış veya bu işin içinde olan ya da tanıdığı olan bir fikir verebilir mi? Teşekkürler.

Yapan adama sormaya başlamışsınız, devamını niye getirmiyorsunuz, anlamıyorum.

Fark etmediysen iz söyleyeyim. Esnafların kafasına göre fiyat biçme özelliği vardır. Bu iş esnaf işi.

2-3 ay önce bizde de oldu. Batarya girişine yakın yerdeki hasarlı borudan çıkan su derz dışına çıkamayip alt kat tavanına kadar inmiş.
Kaynak makinemiz var. Mason, boru da kenarda vardı. Hasar tespit edecek aletimiz yok. (Zaten çok da güvenilir gelmiyor. Suyu kesince gözle görülmeyecek kadar küçük yerden ışık bile girmez içeri. Adam nasıl anlayacak?) Tahmin edip çeşitli yerlere gidip bayağı fayans kırdık. Harç için kum ve çimento aldık. Kırdığımız yerleri öyle kapattık. Simdilik bir sorun yok.

Maliyeti 50 lira bile olmamış oldu bu şekilde.

Yapan adama sormaya başlamışsınız, devamını niye getirmiyorsunuz, anlamıyorum.
Bunu akıl edemeyecek durumda mıyım dostum? Adam kaçak olma ihtimali çok yüksek, kaçak tespiti yapıp sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmeden size işçilik ve diğer masraflar hakkında fiyat veremem dedi. Ya belki bir T noktası değişecek ya tesisatta boydan çatlak var gibi gibi. Adam haklı ben olsam ben de arızanın ne olduğunu bilmeden size fiyat vermem, derdim.

(Zaten çok da güvenilir gelmiyor.) Suyu kesince gözle görülmeyecek kadar küçük yerden ışık bile girmez içeri. Adam nasıl anlayacak?) Tahmin edip çeşitli yerlere gidip bayağı fayans kırdık.
İşletmenin Akustik, termal ve basınç ölçer cihazları mevcut. Seçilen tesisat firması da önemli, bu cihazlar artık nokta atışı arıza tespiti yapabilir seviyelerde.

Boydan boya çatlak olmasına imkan yok. Bir yeri düzelttikten kısa süre zaten kötü durumda olan boru başka yerden çatlayabilir, ona lafım yok. Ama bunu gözüyle anlayamaz.

Fiyat vermesini istemiyorsunuz. Fiyat aralığı soruyorsunuz. Adam sizi dolandırmaya yer arıyor. Çağırdığınızda olabildiğince zormuş gibi gösterip alabildiği en yüksek ücreti alacak.

Basınç her yerde aynı olmuyor mu? Keza sıcaklık da yakın çevrede aynı olur.
Bir kere sisteme bir yerden gireceği için sistem çalışır durumda olamayacak. Gerisi hala bana anlamsız geliyor. Fışkırır şekilde olan deliği tespit etmesi mantıklı ama şebeke basıncında beş saniyede bir damlayan yeri anlaması mümkün gelmiyor.
Daha doktorlar o kadar gelişmiş endoskopi cihazlarıyla yeterli görmeyip keşif ameliyatları yaparken aletle her şeyi yaparız diyen esnaf sadece para kazanma yolunda bence.

Fiyat adam ne biçerse o olur. 2 liraya aldığı maşonu sana 5 liraya da satar, 10 liraya da satar. 50 cm kullandığı boru için bana 1 boy boruya mal oldu der. 5 dakika kullandığı kaynağı aletin %5 fiyatına sayar.

Boydan boya çatlak olmasına imkan yok.
Dedikleriniz tamamen doğru, elbet kar etmek için bir yerden koparacak fakat bulunduğum semtte bu işi adam akıllı yapan başka firma yok bu firma da başka bir ilçeden gelecek. Bizim bina biraz sıkıntılı, üst komşunun durduk yere banyo musluğu patladı banyoyu su bastı. Ertesi gün alt komşu bizden de onlara su aktığı şikayetiyle geldi. Şüphelendiğimiz konu da bu aslında. Bir musluğun borusunu patlatacak kadar ne yaşanmış olabilir diye düşünmekteyiz. Belki de kalitesiz yapılan eklerden dolayıdır. Şimdilik durum karışık mecbur şu an görüştüğüm tesisatçı ile sorunu gidermek zorundayım.

zamanında bizim evin de ağzına sıçmışlardı, tam olarak ne zaman başladığını da hatırlamıyorum. parkeler kabarıyor, alt kata su iniyor, kombi basıncı düşüyor falan ama ortada musluk açık değil, gözle görülür hiçbir şey yok. bir de ustaya gösteriyorsun, klasik bakış: "abi burayı komple kırmamız lazım".
neyse sonra biri "kardeşim sen hala usta mı çağırıyorsun, cihazla baktır" deyince denk geldim İstanbul Kırmadan Su Kaçağı Bulma - ProTesisat (konum istanbul) ulaştım adamlara, gelip dinleme cihazı mı ne varsa soktular, yarım saate yakın bir uğraştan sonra net yeri buldular. tek fayans kırıldı, ondan sonra hayat normale döndü.

şunu net anladım, su kaçağı denen şey moral bozar, ev de bozabilir ama doğru yerden çözülünce uğraştırmadan bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…