Evde araba nasıl yapılır?

vmrt

Hectopat
Daha fazla  
Böyle bir şey yapmak istiyorum sıfırdan, ne kadar tutar? Hangi parçalar lazım? Elektrikli veya benzinli olabilir fark etmez. Ben biraz sandalyenin yüksekte olmasını istiyorum. Ve bir de teyp veya müzikçalar için akü almak lazım mı?

go kart.jpg

Arkasındaki motor 80CC Çin motor diye geçiyor demir mailiyetidir falan fistan çok pahalı tutacağını sanmıyorum ama motorun kavrama sistemi uydurman lazım GO kard debriyajı lazım onun içinde onu da anca Çin'den sipariş verirsin Türkiye'de bulmak zor.

Ben zaten öyle köyde hobi olsun diye.Bütçe max 5k ama dedemin sanayide çok tanıdığı var parçalar ucuza gelir diye düşünüyorum.Hızlı olmasına gerek yok 20 km hız olsa bile yeter.

Böyle bir şey yapmak istiyorum sıfırdan, ne kadar tutar? Hangi parçalar lazım? Elektrikli veya benzinli olabilir fark etmez. Ben biraz sandalyenin yüksekte olmasını istiyorum. Ve bir de teyp veya müzikçalar için akü almak lazım mı?

Eki Görüntüle 1839766
Yaklaşık 200 lira şasi borusu tutar (1 boy 30×1.5 çelik)
Yaklaşık 2000 lira jant lastik tutar
6.5 beygirlik 4 zamanlı benzinli motor yaklaşık 5 bin lira.
Cvt Şanzıman 3 bin lira.
Diğer şeyleri fiyata dahil etmeye bile gerek yok, ucuz şeyler.
Malzemeler bu şekilde yaklaşık 10-12 bin lira tutar.
İkinci bir seçenek olarak çıkma Scooter veya CG motoru da kullanabilirsiniz. Alt devirlerde daha ölü olsa da üst devirlerde daha iyi performans verir.

Ben zaten öyle köyde hobi olsun diye.Bütçe max 5k ama dedemin sanayide çok tanıdığı var parçalar ucuza gelir diye düşünüyorum.Hızlı olmasına gerek yok 20 km hız olsa bile yeter.
O zaman şasi malzemesini hurdacıdan, motoru hurdacıdan veya bit pazarından temin ederek yapabilirsin. Ama ses sistemini falan unut, bu şekilde yapacağın araba ekstradan 1 kiloyu bile zor kaldırır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı