Evde basit elektrik motoru yapılırsa nasıl değerlendirilir?

D E U S

Hectopat
Daha fazla  
YouTube'dan birkaç elektrik motoru yapımına baktım, tek olayı donmek. Konuyla alakalı pek bir bilgim yok, motoru nasıl değerlendirebilirim harekete dönüştürmek gibi?

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'dan birkaç elektrik motoru yapımına baktım, tek olayı donmek. Konuyla alakalı pek bir bilgim yok, motoru nasıl değerlendirebilirim harekete dönüştürmek gibi?
Tek olayı dönmekten kasıt nedir? Onun için yapılıyorlar ya zaten

O dönmeyle neler yapabilirim hocanın onune direkt koysam olur mu ki

yok ama alabilirm sadece elektrik motoru tasarlar yaziyor projede
Elektrik motorları elektromanyetik indüksiyon dediğimiz kavramdan faydalanan bir yapı. Bobini iyi sarmak ve doğru akımı verebilmek elle yapılacak işler değil kolayca. Elle yapıp çalışma presibini anlatırsan bence hocanın hoşuna gidebilir.

Yok ama alabilirm sadece elektrik motoru tasarlar yaziyor projede.

O zaman elektrik motorunu tasarlayıp üstüne motorla bir şeyler yapmak lazım, YouTube'da zaten yapımları var bir de pervaneyle buton bulup onunla bir pervane sistemi yapabilirsiniz, araba da olabilir ama uğraştırıcı olur.

Arduino Uno ile bunlar da yapılabilir. Ufak mikrokontrolcülerle programlama da yapmış olursun.

Arduino Uno ile bunlar da yapılabilir. Ufak mikrokontrolcülerle programlama da yapmış olursun.
amanin bunlar cok fazla en iyisi düz yapıp tanıtıyım cevaplariniz icin tesekkur ederim

kolay gelsin ben yapmayı beceremedimde kablo cok kalin geldi gibi donmuyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…