Evde boks öğrenilir mi?

Uzun süredir fitness yapıyorum, bunun yanında boks da öğrenmek istiyorum ama yaşadığım yerde yok maalesef. Kendimi korusam yeterli olacaktır evde yapmak mümkün mü?

Merhaba, evde boks öğrenebilirsiniz tabii ki kendinizi savunmak için yeterli derecede bilgiyi YouTube üzerinden veya eski boks dersi PDF'lerini bulup okuyabilirsiniz, her gün antrenman yaparak kendinizi geliştirirsiniz. Ama tabii ki antrenörsüz olacağı için ders almış biriyle karşılaşırsanız şansınız olmaz. Özellikle yumruk atma, Kick Boks'da bulunan dirsek atma, bıçak sallandığında kaçınma veya blok yapma gibi hareketleri öğrenirseniz daha çok yararı olur. Sadece Boks'a odaklanmayın karma dövüş sanatlarından teknikler öğrenin çok işinize yarayacaktır.

Uzun süredir fitness yapıyorum, bunun yanında boks da öğrenmek istiyorum ama yaşadığım yerde yok maalesef. Kendimi korusam yeterli olacaktır evde yapmak mümkün mü?
Evde Amerikan güreşi bile öğrenilir. Kardeşinizi alın ve idman tahtası olarak kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eve bir boks torbası ve eldiven alıp, hiçbir şey bilmeseniz bile günde birkaç tane yumruk atsanız, hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir. Tabi yukarıda yazıldığı gibi internetteki eğitimleri takip edebilirsiniz.

Kondisyon çok önemli olduğu için ,eğer yaşadığınız yerde koşabileceğiniz yerler varsa ve bu konuya engel sağlık sorununuz yoksa koşmalısınız da.

Evde Amerikan güreşi bile öğrenilir. Kardeşinizi alın ve idman tahtası olarak kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vallahi hocam ailede tekim abi falan da yok :D.

Eve bir boks torbası ve eldiven alıp, hiçbir şey bilmeseniz bile günde birkaç tane yumruk atsanız, hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir. Tabi yukarıda yazıldığı gibi internetteki eğitimleri takip edebilirsiniz.

Kondisyon çok önemli olduğu için ,eğer yaşadığınız yerde koşabileceğiniz yerler varsa ve bu konuya engel sağlık sorununuz yoksa koşmalısınız da.
Spor salonunda koşu bandı var işe yararsa kaç dakika koşmalıyım?

Vallahi hocam ailede tekim abi falan da yok :D.

Spor salonunda koşu bandı var işe yararsa kaç dakika koşmalıyım?
İşe yarar tabi kondisyonunuzu geliştirir. Her gün 30-45dk yeterli olur bence. Artı olarak bilek ve kol çalışın bilek gücü her şeydir, bileğinizin güçlü olmasına önem verin. Boks torbası alın evde yumruk atın, salona gidip kondisyon yapın veya dışarı çıkıp koşun.

İşe yarar tabi kondisyonunuzu geliştirir. Her gün 30-45dk yeterli olur bence. Artı olarak bilek ve kol çalışın bilek gücü her şeydir, bileğinizin güçlü olmasına önem verin. Boks torbası alın evde yumruk atın, salona gidip kondisyon yapın veya dışarı çıkıp koşun.
Karate, Boks, Kick Boks, Güreş gibi alanlarda kendinizi geliştirirseniz her hangi bir sokak dövüşünde kendinizi koruyabilir, hatta karşı tarafı korkutabilirsiniz. İyi Forumlar.

Gerçekçi olmak gerekirse evde öğrenemezsiniz hocam.
Hocam evde sıkı çalışmayla öğrenebilir. Ama antrenörle öğrenirse daha sağlıklı olur. Yani antrenörle eğitim almış biriyle karşı karşıya gelirse aradaki fark büyük olur tabii ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı