Evde çalışarak TYT 2 ayda biter mi?

682784

Hectopat
Makaleler
6
Merhaba, şu an 11. sınıfım ve seneye 12 olacağım. 9 ve 10. sınıf pandemi zamanına denk geldiği için verimli geçiremedim ve TYT konularında neredeyse sıfırım. Okul tatil olunca 15 gün kafamı dağıtıp 1 Temmuz'da TYT başlarsam ağustos sonuna kadar biter mi? Şu an 40-50 civarı netim var. Siz sınav senenizde nasıl bir yol izlediniz önerilerinizi bekliyorum.
(Dershaneye gitmeyeceğim tamamiyle evde çalışmayı düşünüyorum.)

TYT'yi bitirmek diye bir şey yok sene içerisinde de çözmen lazım özellikle fkb konuları tekrar isteyen konular. Bütün derslerde TYT'de sıfırsan ciddi zaman harcayarak belirli bir noktaya getirebilirsin.

Fen dersleri edebiyat vs biter ancak matematiğin biteceğini zannetmiyorum. Kafanızı dağıtacağınız 15 gün içerisinde günde 1 saat ders baksanız sizin için daha iyi ollur

Aynı durumdayız benim netim 60 civarı. Matematiğim iyi olduğu için bitiririm diye düşünüyorum şahsen. Yazın dershane yok zaten bütün gün senin en azından 90 netlere çıkarsın.

TYT'de sıfır olup nasıl 40-50 net yapıyorsun denemelerde sorular mı çok kolay oluyor. Daha denemeye girmediğim için bilmiyorum.

TYT'yi bitirmek diye bir kavram pek mümkün değil. Konuları halledip üstüne soru çözüp sürekli aynı konuları tekrar ve tekrar turlayıp daha fazla soru çözüp deneme çözüp tekrar konu çalışmak gerek ancak o şekilde. Yani TYT bir sonuç değil sürecin kendisi oluyor YKS çalışmasında. En basitinden paragraf. Sürekli çözmek gerek artık bir rutin haline gelmesi gerekiyor. Problem vb. aynı şekilde. Özellikle fen konuları süreki tekrar istiyor.

TYT'yi bitirmek diye bir şey yok sene içerisinde de çözmen lazım özellikle fkb konuları tekrar isteyen konular. Bütün derslerde TYT'de sıfırsan ciddi zaman harcayarak belirli bir noktaya getirebilirsin.
Sınavda 90 net yapsam benim için yeterli olur. Sene boyunca zaten tekrar açısından TYT çözeceğim lakin bahsettiğim şey bu 2 aylık süreç içerisinde konuları iyi bir şekilde anlayabilmek ve test çözecek kıvama gelebilmek. Bunu yapabilir miyim?

Fen dersleri edebiyat vs biter ancak matematiğin biteceğini zannetmiyorum. Kafanızı dağıtacağınız 15 gün içerisinde günde 1 saat ders baksanız sizin için daha iyi ollur
Bu 1 saat veya birkaç saat içerisinde ne çalışmamı önerirsiniz?

Konuları halletmekten bahsediyorum zaten. Bu 2 ay içerisinde konuları bitirebilir miyim? Bittiğinde yıl boyunca paragraf, soru çözümü ve denemeler mutlaka yapacağım. Zaten netleride ancak bu şekilde arttırabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…