Arkadaşlar selam. Ufak bir omurga zedelenmesi sonucunda ailem sporu yasakladı. İlk doktor demişti zedelenme var diye. Dün de beyin cerrahına gittik kemiklerde bir problem yok dedi. Ama dedi vücut geliştirme yapma dedi. İleride çok büyük sıkıntılara yol açabilir dedi. Bunu söyleyince ailem de tabii direkt yasaklad. I yani hiçbir şekilde ikna edemiyorum. Ama ben o kadar çok gitmek istiyorum ki ama işte nafile. Sizce bir salon üyeliği olmadan evde calisthenics ile de kas geliştirebilir miyim? Kas geliştirmeyi çok istiyorum. Çünkü güzel görünmek istiyorum. Zayıf olmaktan bıktım artık(16 yaş 171 boy 54kg)
Hocam evde bir barfiks barınız varsa iyi bir temel oluşturabilirsiniz. İlerleyen zamanlardan yakınınızda bir yerde Calisthenics parkı bulursanız orada devam edersiniz. Ama sinir oldum o doktora. Ne demek ilerde sıkıntılara yol açar? Bu işe yıllarını verip senden benden daha sağlıklı insanlar var. Günde en az 2 paket sigara içiyordur o doktor eminim.
Hocam evde bir barfiks barınız varsa iyi bir temel oluşturabilirsiniz. İlerleyen zamanlardan yakınınızda bir yerde calisthenics parkı bulursanız orada devam edersiniz. Ama sinir oldum o doktora. Ne demek ileride sıkıntılara yol açar? Bu işe yıllarını verip senden benden daha sağlıklı insanlar var. Günde en az 2 paket sigara içiyordur o doktor eminim.
Push ups, squat, lunge, leg raise, mountain climbers, chair dips, plank, alternating high knees ile evde ön hazırlık yapabilirsin. Ama bence farklı bir doktora daha tekrar gidip sor. Hiçbir cerrah boş yere atıp tutmaz.